Mijn laatste avondmaal #tag

 

Toen ik laatst een beetje zat rond te klikken op internet kwam ik de mijnlaasteavondmaaltag tegen op de blog van Jenny Alvares. Zij maakte een post over de 5 gerechten die ze wilde eten als het haar laatste avond op aarde zou zijn. Ik begon er meteen over te dagdromen. Best leuk om een keer over na te denken. Al is het wel een beetje een lugubere gedachte natuurlijk. En wat een moeilijke keuze! Er zijn zoveel lekkere dingen die ik graag nog een keer wil eten voordat ik er niet meer ben.

De tag van Jenny heeft een paar regels:

  1. Je mag maar 5 gangen kiezen (NOOO keuzestress!)
  2. Je hebt 3 uur om het op te eten (Geen probleem, iets met een bodemloze put…)
  3. Je mag zoveel drinken als je wilt (Hallelujah! 3 maal raden wat ik drink.. )

Na een tijdje dagdromen en 3 keer mijn Instagram timeline door te zijn gescrolld ben ik tot de volgende conclusie gekomen. Komt ie!

Gang 1 – Bao’s

Bao’s. En dan het liefst die met crispy duck of crispy chicken van happyhappyjoyjoy of met softshellcrab van le big fish. Imagine: een zacht en licht zoetig gestoomd broodje met krokante eend, kip of krab, wasabi mayonaise, hoisinsaus, lente-ui en komkommer. Die smaak. Die geur. Die structuur. Heaven! En het fijne.. De bao’s zijn niet zo groot, dus je kunt er een heleboel verschillende van proeven. Mag toch wel binnen deze gang :). Glaasje viognier of bubbels erbij en ik ben de gelukkigste persoon op aarde.

Gang 2 – Langoustine van Tim Raue

De langoustinestaart met wasabi en mangosaus van Tim Raue. Toen we vorig jaar in Berlijn waren was zijn restaurant helaas al vol. Maar bij Rijks konden we in de herkansing. In december aten we met vrienden bij Rijks voor onze verjaardagen. We zijn met z’n 3-en in december en begin januari jarig dus we mochten wel een keer groots uitpakken. Tim Raue was toevallig de gastchef en zette ons dit fantastische gerechtje voor. Delicate langoustine met pittige wasabicréme, zoete mangosaus en wortel in een zoetzure vinaigrette. En wat is het een plaatje he.. Hier word je toch alleen maar blij van! Lekkere Pinot Blanc erbij en de gang is helemaal compleet.

Gang 3 – Steak poivre van Ron gastrobar ParisRon gastrobar Paris

De steak poivre van Ron gastrobar Paris. Het liefst in dezelfde setting en
atmosfeer als in dit fijne restaurant. Beeld je in: Gebakken bavette met subtiele kalfsniertjes, gebrande sjalot en gekonfijte aardappels met pepersaus. Bij de eerste hap wist ik even niet waar ik het zoeken moest. Over een foodgasm gesproken. Een enorme smaakexplosie. En dan in de setting van de gezellige straatjes in de Montmartre. Je kunt me ervoor wakker maken. Daarbij wil ik een lekkere Pinot noir uit de Bourgogne. Het liefst een Pommard. Als het dan toch mijn laatste avond is…

Torre santa floraGang 4 – Ossenhaas met truffel uit Toscane

Ossenhaas met truffel en de lekkerste saus (ik denk op basis van balsamico) die ik ooit geproefd heb. Ik at dit gerecht in Toscane in het restaurant van hotel torre santa flora. We hebben een hele week in dit hotel doorgebracht en elke avond bij het restaurant gegeten. Geloof mij.. we rolden aan het einde van ons verblijf naar de volgende bestemming. Ik heb nog nooit zoveel truffel gegeten als in Subbiano. Mochten mijn dagen geteld zijn dan wil ik hier nog wel een keer eten. Nu nog hopen dat dit gerecht dan nog op de kaart staat. Als drankje twijfel ik tussen een Cortona Syrah en een Nobile di Montepulciano. Drankjes mochten onbeperkt toch? In dat geval neem ik allebei. Misschien dat ik inmiddels ook wel toe ben aan een spa rood ;). Neem ik die ook.

Gang 5 – Kaasplank met port

De kaasplank. Geen maaltijd is compleet zonder kaasplank. En dan denk je nu vast: Huh, geen toetje? Dat klopt. Want, waar ik ook eet, het dessert sla ik meestal over. Ik eet liever een extra voorgerecht. Of een kaasplank. Als het maar hartig is. Het liefst met délice de Bourgogne, Éppoises, Sainte-Maure de tourraine, Comté en Shropshire blue. Met daarbij een late bottled vintage Tawny port. De perfecte afsluiter van elke, en dus ook deze, maaltijd!

Wat zou jij eten als het je laatste avond was? Laat een berichtje achter. Vind ik leuk :).

Wil je de tag overnemen? Zet dan in je bericht een link naar de bedenkster van de tag. Dat is Jenny Alvares. Gebruik als je het bericht op social media deelt de hashtag #mijnlaatsteavondmaal. 

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *