It’s christmas time!

kerstVandaag even geen recept of ander bericht. Waarschijnlijk hebben jullie het kerstmenu al helemaal rond en duiken jullie straks de keuken in. Ik ook. En ik heb er nu al zin in :). Zometeen komen mijn ouders, mijn zusje en haar vriend lekker borrelen en eten. We maken allemaal 3 hapjes. Een voorgerechthapje, een hoofdgerechthapje en een desserthapje. Ik maak als voorgerecht crostini’s met vijgentapenade en Siciliaanse auberginesalade (ja I know, dat zijn eigenlijk twee dingen. Geen maat kunnen houden is the story of my life), als hoofdgerecht een Indisch gehaktbrood en als toetje zet ik een dadeltaart op tafel. Ik ben benieuwd waar mijn ouders en zusje mee komen. ’s Avonds zal er ongetwijfeld een spelletje op tafel komen en barst de strijd los. Van vrede op aarde is dan even geen sprake, want het gaat er fanatiek op los in huize Schmaal. Gelukkig is dat na het spelletje meteen weer over en drinken we nog een borrel met elkaar. Of twee. Of acht. We shall see.

Morgen komt ’s ochtends vroeg mijn schoonzusje al langs om het voorgerecht voor het diner te maken. We maken geroosterd buikspek met hoisinsaus en dat heeft wat tijd nodig. Tussendoor zetten we een heerlijk foute kerstfilm op. Of Sissi. Want een kerst zonder Romy Schneider is niet compleet. ’s Avonds gaan we naar Douwe zijn ouders waar iedereen een gang op tafel zet. Douwe is daar al want die gebruikt met zijn broertje de keuken van zijn ouders voor het hoofdgerecht. Ik mag niet weten wat het wordt, maar er ligt wel een enorme lamsrack in de koelkast ;). Rara!

Aan de bezoekersaantallen is te zien dat jullie ook al lekker aan het koken is. Vergeten jullie er ook niet een beetje van te genieten? Dat is ook belangrijk. Af en toe even uitrusten en de vervelende klusjes delegeren. En als er iets mislukt (dat had ik gister nog), is dat helemaal niet erg. Je gasten vinden je toch wel lief ;). En er ligt vast nog wel iets in de keuken waarmee je iets anders klaar kunt maken. Al trek je een blik soep open. En als er echt niks meer te redden valt… dan is er altijd nog wijn.

Veel plezier, liefde, lekker eten, goede wijn en vooral veel gezelligheid toegewenst!

Dikke zoen,

LynnWil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *