Hotspot: MingleMush in Den Haag

 

MingleMushEen paar weken geleden waren Douwe en ik een dag in Den Haag. Ik was daar, shame on me, nog nooit geweest. Geen idee waarom eigenlijk. Het is er gewoon nog nooit van gekomen. Anyway, Den Haag hadden we echt veel eerder aan moeten doen. We hebben een ontzettend leuke dag gehad. Voordat we in de trein stapten vroeg ik jullie om (food)tips. Daar werd massaal op gereageerd. Leuk hoor. Uit de tips heb ik een aantal dingen gekozen om te doen. Zo aten we een frietje bij het Frites Atelier van Sergio Herman en aten we ’s avonds bij Mama Kelly. Allebei een succes, maar één van de beste tips die ik kreeg was MingleMush. MingleMush is een net geopende foodhal naast station Den Haag CS. Je rolt letterlijk uit het station de foodhal in. Ik vond het jammer dat we er alleen tijdens de lunch waren, want ik had er eigenlijk langer willen blijven. Wat een ekkere dingen allemaal! Alleen al voor MingleMush zou ik nog een keer naar Den Haag komen. 
TapasAls je bij MingleMush binnenkomt valt het industriële interieur meteen op. In een grote hal zijn diverse hokjes met foodstands gebouwd. De foodstand staan kris-kras door de hal waardoor er overal leuke hoekjes ontstaan. Zo wordt de hal minder massaal en op sommige stukken zelfs knus. Je kunt zowel boven als beneden zitten. Beneden is, naast een heleboel tafels en de foodstands, ook een podium gevestigd. Boven vind je nog meer tafels en een stuk of 10 retro computerspelletjes. Flipperkast, Pac-Man en Tetris kom er maar in. Het duurde best een tijdje voordat we hadden gekozen wat we wilden eten. Niet omdat we niks konden vinden, maar juist omdat er zoveel keuze was. Wat een lekkere dingen kwamen er voorbij. Er is eten te vinden uit alle hoeken van de wereld. Japans, Mexicaans, Marokkaans, Pools, Thais en zelfs Libanees. Het is dat we nog andere dingen op het programma hadden staan, anders was ik er de hele dag blijven zitten. Het zonnetje scheen, dus we besloten om buiten te gaan zitten. Om ons heen zaten allerlei mensen die in de kantoren in de buurt werken. Wat zou het fijn zijn als er zo een plek naast mijn werk zat.

PierogiMijn eerste hapjes haalde ik bij Pierogies. Pierogies zijn poolse dumplings bedekt met crème fraîche, kaas, lente-ui en bacon. Ze hadden de Pierogies met allerlei soorten vulling. Zo kon je kiezen voor gehakt, 2 verschillende soorten kaas en een mengsel met spinazie. Ik kon weer eens niet kiezen en ging voor een mix met alle smaken. De Pierogi met gehakt vond ik uiteindelijk het lekkerst. Kruidig, vol smaak en combineerde fantastisch met de crème fraîche. De foodstand Pierogies werkt samen met don brûlée. Daar kun je een soort crème brûlee donut halen. Die zag er ook echt fantastisch uit. Ik heb hem uiteindelijk niet genomen. Wat had ik daar achteraf een spijt van. Nog een goede reden om binnenkort een keer terug te komen.

Gefrituurde garnaal

Na de Pierogi ging ik voor taco’s. Bij de Mexicaanse foodstand Mixco kun je diverse soorten taco’s en andere Mexicaanse hapjes krijgen. Denk daarbij aan nacho’s, quesedillas en ceviche. Ik ging voor de taco’s met gefrituurde garnaal, Mexicaanse koolsalade en pittige chili-mayonaise. Het duurde even, maar toen had ik wel wat. Superverse en crunchy garnalen op een bedje van frisse koolsalade. En is het geen plaatje? De taco’s waren net zo lekker als ze eruit zagen. Het is dat ik de Pierogies al gegeten had anders had ik zo nog een portie besteld.

 

Het was mooi weer dus Douwe en ik gingen buiten zitten. Op het stationsplein is het heerlijk zonnig en je kijkt uit op een gigantische fontein. Ben je een keer in de buurt? Zorg dan dat je een kijkje neemt. Daar word je zeker blij van. Let er wel op dat je een pinpas of CreditCard meeneemt, je kunt niet met cash betalen.

MingleMush
Anna van Buerenplein 712
2595 DK Den Haag
Website

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *