Hotspot: GIN NEO – Amsterdam

 

GIN NEOAfgelopen zaterdag gingen we shoppen voor de bruiloft van Douwe zijn broertje. We hadden allebei een outfit nodig en Douwe moest nieuwe schoenen hebben. Omdat we pas om een uur of 3 richting Amsterdam konden (iets met de mister die de Grand Prix van Singapore wilde zien) besloten we om er meteen een datenight achteraan te plakken. Ik kwam het restaurant tegen in de ELLE eten. Hij stond in een rijtje met hotspots en de omschrijving sprak me aan (een fusion van de Aziatische en Franse keuken met een eigen twist, need I say more?). Na wat research op internet (dat doe ik eigenlijk altijd als we ergens gaan eten) kwam ik lauter positieve reacties tegen. De keuze om een tafeltje te reserveren was dus snel gemaakt. Tijdens het winkelen werd ik gebeld. Ik stond me net om te kleden in een pashokje (lees: ik was in een worstelsessie met een net iets te strakke jurk) toen ik het restaurant aan de lijn kreeg. Of ze nog rekening moesten houden met allergieën en dergelijke. Superattent! Ze moesten eens weten hoe ik er op dat moment bij stond. Hahaha! Ik heb de jurk overigens niet gekocht. We hebben wel ontzettend lekker gegeten. Zó lekker dat ik besloot om er een review over te schrijven. Lezen jullie mee?GIN NEOToen we binnen kwamen voelden we ons meteen op ons gemak. De gastheer verwelkomde ons hartelijk en maakte een opmerking over een grapje dat ik ’s middags aan de telefoon maakte. Ik kreeg het gevoel dat hij het oprecht leuk vond dat we er waren. Nadat onze jassen werden opgehangen werden we begeleid naar onze tafel. Bij GIN is het interieur voor het grootste gedeelte zwart-wit. Aan de muur hangen schilderijen van beroemdheden en op de lampen staan met krijt allerlei kreten en teksten geschreven. Het interieur is hip, mysterieus en daardoor ontzettend interessant. Je blijft kijken. Wat ik slim vond was dat ze, toen het nog niet zo druk was, maar één kant van restaurant gevuld hadden. Zo kreeg je toch het idee dat het vol zat. Later op de avond werd het drukker en was elk tafeltje bezet.

Amuses GIN NEO

Bij het apperatief (bubbels, bubbels, bubbels) kregen we een drietal amuses. Een canelle van rettich met citroenblad en rundvleespaté, opgeklopte boter met algen en brood en een mosselsoepje met citroengras. Mijn god wat was dat mosselsoepje lekker! Tijdens het eten van de amuses kwam de ober vragen hoe we de avond in wilden delen. Bij GIN serveren ze een standaarddiner met 5 gangen. De chef bepaald dus wat je eet. Vind ik leuk! Ze houden er wel rekening mee als je een allergie hebt of iets echt niet lekker vindt. Je kunt het diner na het hoofdgerecht uitbreiden met een kaasplankje en er is een wijnarrangement beschikbaar. Wij kozen voor het 5-gangdiner zonder kaas, maar met wijnarrangement. Dat was een bijzonder goede keuze. Bij GIN weten ze wel wat lekkere wijnen zijn.

GIN NEODe eerste gang was een sojasoepje met gefermenteerde zwarte bonen en mosselen. Leuk om te zien dat de mosselen van de amuse terugkwamen in het voorgerecht. Bij het gerecht werd een Oostenrijkse Gemischster Satz geschonken. Dat is een Weense wijn die gemaakt is van meerdere druivenrassen. Voornamelijk de Grüner Veltliner, de Riesling, de Müller-Thurgau (I love Müller-Thurgau!) en de Grauburgunder (de Duitse vertaling van Pinot Grigio) waren goed vertegenwoordigd in de wijn. Het grappige is dat ik een paar dagen ervoor precies dezelfde wijn had uitgekozen voor bij het diner op de bruiloft van het broertje van Douwe. Het gerecht was ontzettend lekker en de wijn paste er uitstekend bij. De toon was gezet. Dit zou een fantastische avond worden.

GIN NEO

De tweede gang was een verrassende. Biet met koffie, gedroogde garnaaltjes en Amsterdamse feta. Dat biet en feta goed combineerde wist ik al, maar met koffie? Wat een leuke en spannende combi! Erbij werd een licht gekoelde Pinot Noir geserveerd. Een fijne combinatie. En hoewel ik niet zo van bietjes houd, vond ik het toch erg lekker!

GIN NEO

Na de biet kregen we de derde gang. Heekfilet met tuinerwtjes, bloemkool, venkel en dragon. Nadat de borden waren neergezet, werden er wat bevroren tuinerwtjes in het bord gestrooid. Dit zorgde voor een extra crunch in de saus. De naam en de herkomst van de wijn kan ik me niet meer zo goed herinneren. Het was, uiteraard, een witte en ook een hele lekkere. Vooral de dragon en de venkel in het gerecht combineerde goed met de wijn.

GIN NEO
Het hoofdgerecht was het lekkerst van allemaal. Supersappige ribeye met een saus op basis van oestervocht. Nou wist ik al dat rundvlees ontzettend goed combineerd met oesters (ik droom nog steeds van steak tartaar met oestervlees- en blad van the French connection) maar dit was een 2.0 versie. Wat. Was. Dit. Lekker. Bizar! Helemaal in combinatie met de Italiaanse rode wijn die ze erbij schonken.

GIN NEO

Het dessert vind ik normaal gesproken het minst interessant gerecht van het diner. Ik ben nou eenmaal niet zo een zoetekauw. Gelukkig hadden ze hier een “hartig” dessert. Parfait van miso, bergamot en tomaat afgemaakt met een lading popcorn. BAM! Dat noem ik nog eens een origineel dessert.

Conclusie: Ik ben laaiend enthousiast over GIN NEO. We zijn de afgelopen jaren bij heel wat goede restaurants geweest en dit was zekere één van de betere. We hebben gegeten en zijn verzorgd op sterrenniveau. Ik voelde me oprecht een prinsesje. Hallo? Michelin? Check this out! Want wat ons betreft hebben ze er zeker één verdiend. Het enige wat me verbaasde was de rekening. Die viel onverwachts laag uit. Hoe dan? Hier gaan we zeker terugkomen. En snel ook!

PS: Bij GIN schijnen ze ook fantastische Gin Tonics te hebben. Ik ben zelf niet zo weg van de bittere smaak van een G&T, maar ik heb meerdere mensen enthousiast aan hun glas zien sippen.

GIN NEO

Noorderstraat 19-23
1017 TR Amsterdam
T: 020-4283632
Website

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *