Torenrestaurant

Eetoverzicht 2017

VincentJullie weten inmiddels dat buiten de deur eten één van mijn grootste hobby’s is. En ook van Douwe. We houden allebei van lekker eten en goede wijn. Al wil Douwe soms liever voor een speciaalbiertje of glas whisky gaan. Douwe en ik hebben allebei een drukke baan en daarnaast hebben we een druk sociaal leven. Na werk liggen we vaak in onze slobberbroek op de bank. Als we überhaupt al thuis zijn. Om toch tijd voor elkaar over te houden plannen we 2 keer per maand een datenight in. We gaan dan, meestal op vrijdagavond, lekker uit eten. De ene keer eten we bij een restaurant met een michelinster, de andere keer duiken we een foodhal in of ploffen we bij een wijnbarretje neer. We hebben tijdens datenight 2 regels. We zorgen dat we er leuk uitzien (af en toe écht je best doen voor elkaar vind ik erg belangrijk) en we zijn die avond niet met werk bezig. Praten over werk mag natuurlijk wel. Maar werkmail, werkappjes en telefoontjes zijn verboden. En ik moet zeggen. Het werkt erg goed. Datenight is altijd leuk en ik kijk er iedere keer weer naar uit. Normaal ben ik niet zo van het terugkijken. Ik kijk liever vooruit. Maar deze keer maak ik een uitzondering. Ik heb namelijk bij zo ontzettend veel té gekke restaurants gegeten het afgelopen jaar. Ik ben er even goed voor gaan zitten en zette ze allemaal op een rijtje. Het waren er best veel. In sommige weken gingen we zelfs meerdere keren per week uit eten. Lekker hoor! Lezen jullie mee? Ga er maar even lekker voor zitten want het is een lange dit keer. Bij welke restaurants hebben jullie in 2017 gegeten? En welke kunnen jullie me aanraden? Zet ze vooral in de comments. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken voor 2018!
Januari

We begonnen in januari rustig aan. In december hadden we bizar veel gegeten en gedronken en we waren wel even klaar met al dat culi-geweld. Daarnaast was ik ook bezig met afstuderen. Het zat er dus even niet in om restaurants of festivals te bezoeken. Dat hebben we overigens de rest van het jaar dubbel en dwars ingehaald.


The French connection

the French connection – Amsterdam

Ik was eindelijk klaar met mijn studie en het diploma was in the pocket. Dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden en daarom gingen Douwe en ik lekker uit eten bij the French Connection in Amsterdam.

~

Februari

Waar we in januari vooral veel thuis waren gingen we in februari weer ontzettend vaak de hort op. We planden een aantal  “datenights”, we gingen met vrienden op stap en Douwe vierde zijn verjaardag.


Jacobsz

Jacobsz – Amsterdam

Na een aantal lovende kritieken gelezen te hebben gingen Douwe en ik naar Jacobsz voor een avondje “datenight”. De sfeer was er ontspannen en het eten prima. Ik vond het persoonlijk jammer dat ik steeds moest kiezen tussen 2 gerechten. Hallo keuzestress! Geef mij maar het menu van de chef. Ik wil altijd alles proeven.

Café Carré

theatercafé Carré – Amsterdam

We gingen naar de voorstelling “licht”  van Youp van ’t Hek. Voor de show aten we een hapje in het theatercafé. Het eten was er verrassend goed. Vooral de zalm op links was favoriet.

Fabers
Fabers – Alkmaar

De mannen waren bij een whiskybeurs in Alkmaar en daarna aten we met zijn allen een hapje bij Fabers. Een leuke plek in een mooi gebouw. Het eten was prima. Voordal het dessert (gedemonteerde appeltaart) vond ik lekker.

Sinne
Sinne – Amsterdam

Eind februari was Douwe jarig en aten we bij Sinne. Dat was als in een droom. Het eten was heerlijk, de wijnen waren spannend en de bediening legde ons onwijs in de watten. Sinne, I’ll be back!

JANSZ.
Jansz. – Amsterdam

We vierden Douwe zijn verjaardag ook nog met vrienden. Dit keer deden we dat bij Jansz. Het restaurant was druk, de bediening een beetje gehaast, maar het eten was er heerlijk.

Kaagman & Kortekaas

Kaagman & Kortekaas – Amsterdam

Ik had voor mijn verjaardag een etentje bij Kaagman en Kortekaas gekregen. Dat was superleuk. Sowieso omdat er zwezerik in het menu zat (mijn lievelings!), maar ook omdat er een ontzettend positieve vibe hangt. Ik ben degenen die me het etentje cadeau gaven nog steeds dankbaar.

~

Maart

In maart hadden we geen datenight. Wel een lang weekend naar Dublin. We hebben lekker door de stad geslenterd, brachten een bezoek aan de Guinness brouwerij en gingen elke avond uit eten. Quality-time genoeg dus.


De ambassade

de Ambassade – Amsterdam

Met mijn familie gingen we een hapje eten bij de Ambassade. Bij de Ambassade hangt het tjokvol met mooie schilderijen die veel gespreksstof opleveren. Het eten was lekker en we hebben erg lang met het personeel zitten kletsen. Fijn!

Cleaver East

Cleaver East – Dublin

Douwe was voor zijn werk in Dublin en we besloten om er een weekendje samen aan vast te plakken. Ik vloog op vrijdagavond naar Dublin en kwam pas om 21:00 in het hotel aan. Gelukkig had Douwe geregeld dat we een hapje konden eten in het restaurant van het hotel. De Ierse keuken is wat grof, maar wel erg lekker.

Temple bar market

Temple bar food market – Dublin

Om de hoek bij het hotel zat een hele leuke food market. We scoorde daar ons ontbijt. Een tosti met bietjes, geitenkaas en bechamelsaus. Jammie!

STONE at rustic

STONE. at rustic – Dublin

Op zaterdagavond aten we bij STONE. at rustic. Dat was een soort steengrillen 2.0. Het vlees werd op een hete steen op tafel gezet en zo kon je hem laten garen zoals jij dat wilde. Een leuk concept en ontzettend lekker vlees.

Fishshack café

Fishshack café Dublin – Dublin

Voordat we naar het vliegtuig gingen scoorden we een kreeft in het fishshack café. Een prima afsluiter van ons weekendje weg.

~

April

In april werd het mooier weer. We konden eindelijk weer terrasjes pakken. Daarnaast ontdekten we tot tweemaal toe een leuke wijnbar en gingen we naar één van mijn favoriete restaurants.


DiVino

diVino – Amsterdam

diVino is één van mijn favoriete tentjes in Amsterdam geworden. Achter de Noordermarkt in de Jordaan zit deze Italiaanse wijnbar gevestigd. Ze serveren wijnen in alle prijsklassen en de hapjes zijn Italiaans lekker. De high wine is er trouwens ook erg goed. Aanradertje!

Bubbles & Wines

 Wines & Bubbles – Amsterdam

Tijdens een shopsessie in Amsterdam kwamen we uit bij Wines & Bubbles, een leuke wijnbar achter het Rokin. Je kunt daar kleine proeverijtjes (3 glazen wijn) en heerlijke hapjes bestellen. Ik droom nog steeds van de bee stings die ze serveerden. Stukjes Parmezaanse kaas met truffelhoning en zwarte peper. Yum!

Côte Ouest

Côte Ouest – Amsterdam

Één van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. Lekker eten, easy going en heerlijke Franse wijnen. Perfect voor een luie zondagavond. Helaas gaat Côte Ouest aankomend weekend zijn deuren sluiten. Snik.

~

Mei

In mei gingen Douwe en ik een weekend naar Texel. We wilden heel graag een keer bij Jef eten en maakten er een minivakantie van. Een mooier weekend konden we niet treffen. We hebben 4 dagen op het strand gelegen en alle dagen heerlijke gegeten.


Wambinge

Wambinge – Texel

Om de hoek bij onze B&B zat restaurant Wambinge. De B&B zat weer om de hoek bij het strand. En zo konden we vanaf het strand meteen het restaurant inrollen. We aten er ontzettend lekkere lamsham en een perfect gebakken zeebaarsfilet. Een goed begin van onze minivakantie.

Bij Jef

bij Jef – Texel

Eindelijk was het zover. We hadden er lang naar uitgekeken en Jef stelde ons zeker niet teleur. Verse gerechtjes met ingrediënten uit de regio in combinatie met prachtige wijnen. We hebben er ruim 6 uur gezeten en een fantastische avond gehad. Wie weet gaan we er dit jaar weer heen. Als het aan mij ligt in ieder geval wel!

Vincent

Vincent city lounge – Texel

Als ik aan dit hoofdgerecht van Vincent city lounge denk loopt het water nog steeds in mijn mond. Kwartel met mosselen en een god-de-lijke saus. Híer moet ik nog een keer heen!

Torenrestaurant

Torenrestaurant – Texel

We sloten ons weekend af met een lunch bij de vuurtoren. Deze vissalade was echt perfect. Zalm, garnalen, makreel en tonijn met knapperige groente en een heerlijke saus. Perfect!

MOS

MOS Amsterdam – Amsterdam

Tijd voor datenight. Dit keer aten we bij MOS op het IJdok. Ik vond het restaurant een beetje stijf, maar het eten en de wijn was goed. Mijn favoriet? Het rechterbordje met zacht gegaarde lamsnek. Bizar lekker!

de Toog

de Toog – Zaandam

 Eigenlijk kan dit restaurant elke maand wel in het rijtje staan. Het is vlakbij mijn huis, een vriendin woont er recht tegenover en we lunchen en dineren er regelmatig. De reden dat hij in mei in het overzicht staat? In mei ben ik er ongeveer wekelijks geweest. Ze weten er inmiddels zelfs welke wijn ze voor me moeten inschenken als ik binnen kom. Sorry not sorry.

~

Juni

Juni was culinair gezien iets rustiger. Douwe en ik hadden het beide heel erg druk op ons werk en daardoor schoten de leuke dingen er een beetje bij in. We namen wel af en toe de tijd voor elkaar, maar we bleven dan voornamelijk thuis.


Girassol

Girassol – Amsterdam

Ik was voor heel even weer in de Alentejo. Alles ademt hier Portugal. De sfeer, het eten, de wijn, de bediening, Heel fijn. Ik bestelde een cataplana met vis en ging rollend weer naar buiten. Obrigado Girassol!

Pikoteo

Pikoteo – Amsterdam

Pikoteo behoort inmiddels tot één van onze favorieten. Het zit vlakbij ons werk dus als het mooi weer is wippen we na werktijd even langs. Bij Pikoteo kun je kleine hapjes bestellen uit alle uithoeken van de wereld. Van pastrami tot taco’s met slow roasted beef en van tonijntataki tot bitterballen met kreeft. Glaasje wijn erbij en je hebt een ontzettend relaxte avond.

Taste of Amsterdam

the Taste of Amsterdam – Amsterdam

The taste of Amsterdam is inmiddels vaste prik. Ik vind het zo een gezellig festival. Naast de heerlijke hapjes en vele wijnbarretjes hangt er ook een hele fijne sfeer. Dat kan ook niet anders want met zoveel bourgondiërs moet het wel een feestje worden.

~

Juli

En toen begon de zomervakantie. Mijn favoriete periode in het jaar. Mooi weer, 5 weken vakantie en daardoor eindelijk tijd om leuke dingen te doen. En dat hebben we gedaan. We namen het er flink van en ontdekte heel veel leuke plekjes.


Rijk van de keizer
Rijk van de keizer – Amsterdam

We organiseerde de babyshower van een vriendin met een high tea bij het Rijk van de keizer. Dat was echt fantastisch. Het eten, de entourage en het weer maakte het tot een onvergetelijke middag. Ik weet waar ik de volgende keer heen ga als ik een feestje wil geven.

Ford Beemster

Fort Beemster – Zuidoostbeemster

Op mijn eerst vakantiedag fietste ik met een vriendin naar Fort Beemster. Bij dit saunacomplex kun je namelijk ook heerlijk eten met je kleding aan. De lamsnek was heerlijk en combineerde perfect met de bijpassende wijn.

Envy

Envy – Amsterdam

Douwe had ook vakantie en dat vroeg om een datenight. Dit keer bij Envy. We hebben heerlijk gegeten. Halverwege de avond kreeg het stel naast ons knallende ruzie en zijn we ergens anders gaan zitten. Een beetje gek, maar vermakelijk was het wel!

de Paskamer

de Paskamer – Amsterdam

O, guys! Dit was zo leuk. Wijnbar de Paskamer in de Pijp in Amsterdam heeft ruim 100 wijnen en 20 verschillende hapjes op de kaart staan. Ik was er deze keer met een vriendin, maar aankomend jaar wil ik er ook een keer met Douwe heen. Een ontzettende aanrader!

~

Augustus

In augustus was het nog steeds vakantietijd. We gingen dit jaar niet op vakantie, maar bezochten een aantal steden in Nederland en België. Douwe had weinig vakantiedagen en daardoor konden we geen lange periode (als in langer dan 3 dagen) weg. Desalniettemin hebben we het er flink van genomen en kwamen we bij heel veel leuke plekken uit.


Trente

Trente – Leuven

Tijd voor datenight! Dit keer in Leuven. In Leuven woont een vriendin van ons en zij was jarig. We maakten er een weekendje weg van. Trente was geweldig. Zo geweldig dat we later in het jaar Douwe zijn broertje en zijn vrouw voor hun huwelijk een etentje bij Trente cadeau gaven. Hier komen we dit jaar zeker nog een keer terug.

balls & glory

Balls & Glory – Leuven

De volgende ochtend hadden we een beetje een ehh.. mistig hoofd. Na het etentje zijn we nog de stad ingegaan en het is erg laat, ehh.. vroeg, geworden. We ontbeten met een enorme gehaktbal bij Balls & Glory. Beste anti-katerontbijt ooit!

Hapje tapje

Hapje tapje – Leuven

We vielen met ons neus in de boter want in Leuven vond het jaarlijkse foodfestival plaats. Heel erg gezellig. Hier gaan we dit jaar weer heen!

Visscherie krab

de Visscherie – Brugge

Na Leuven bezochten we Brugge. Daar aten we bij de Visscherie. We hadden het niet verwacht, we liepen er zomaar binnen, maar het eten was fan-tas-tisch! Ik maakte kennis met tatjespap (bizar lekker!) en at het lekkerste dessert van afgelopen jaar. Geflambeerde krieken (kersen) met pure chocoladesaus. Yum!

Mingle mush

Mingle mush – Den Haag

We gingen een dagje naar Den Haag en we liepen recht op een nieuwe foodhal af. Ik maakte kennis met Pierogi (Poolse dumplings met crème fraîche, kaas en bacon) en at bizar lekkere taco’s. Me like!

Mama Kelly

Mama Kelly – Den Haag

’s Avonds aten we bij mama Kelly. Dat was een goede keuze. Ik at 2 keer kreeft. Eerst als tosti (hemels lekker) en daarna met citroen mayonaise. Douwe koos voor gerookte zalm en een kreeft met knoflookboter. Volgens de mister was dit het beste restaurant van 2017. Ik ben het daar niet mee eens (mijn favoriete restaurant komt in december), al kwam hij wel in de buurt!

~

September

De vakantieperiode was voorbij en ik ging weer vol aan het werk. Gelukkig was het wel nog steeds mooi weer. We bezochten een foodfestival en hadden 2 keer een datenight. Een heerlijke nazomer.


Proefpark Haarlem

Proefpark – Haarlem

Begin september bezochten we proefpark Haarlem. Voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste. Wat een gezelligheid! We vonden het jammer dat we afhankelijk waren van de trein en op tijd weer weg moesten. Anders waren we zeker tot diep in de nacht gebleven.

Hoed & Krelis

Hoed & Krelis – Amsterdam

Tijd voor datenight! Hoewel het eten erg lekker was, kom ik niet meer terug bij Hoed & Krelis. Althans niet tijdens een datenight. In anderhalf uur hadden ze alle gerecht op tafel gezet. Het leek wel alsof we in de sneltrein aten.  Ik houd er niet van om zo opgejaagd te worden. Dan eet ik liever thuis.

GIN NEO

GIN NEO – Amsterdam

Na een dagje shoppen kwamen we terecht bij GIN NEO. Wat een fijn restaurant! Had ik niet verwacht. Een soort fusion tussen de Aziatische en de Franse keuken in combinatie met heerlijke wijnen. Hier werd ik heel blij van en gaan we zeker een keer terugkomen.

~

Oktober

Oktober stond vooral in het teken van ons tripje naar Porto. Wat hebben wij daar genoten! Daarnaast deden we lekker veel met vrienden en bezochten we een barbecuefestival. Oktober was goeeed!


Butchers heaven

Butchers heaven – Amsterdam

Zoals elk jaar gingen we met vrienden naar butchers heaven in de centrale markthal in Amsterdam. I lovee barbecue en hier kon ik mijn hart ophalen!

the-French-connection

the French connection – Amsterdam

Met een vriendin ging ik wederom eten bij the French Connection in Amsterdam. Ze stelden me niet teleur. We hebben wederom heerlijk gegeten.

Bacalhau

Bacalhau – Porto

Tijdens een weekendje Porto konden we ons hart ophalen. Wat kunnen die Portugezen toch lekker koken. Bij Bacalhau aten we een heerlijk visje met de bekende Portugese rijst. Glaasje Vinho Verde erbij. Heerlijk!

Vinhos d'alba

Vinhas d’alho – Porto

Tijd voor ronde 2. Bij Vinhas d’alho aten we 2 keer. Alles was erg lekker, maar de zeebaarsfilet met kreeftenpuree was het toppunt van heerlijkheid. Ik likte het bordje nog net niet af. Oké.. dat heb ik wel gedaan. Maar hé… niemand keek.

o' Paparico

O’ paparico – Porto

Ook in Porto was er datenight. We aten bij O’ Paparico, volgens de locals het beste restaurant van Porto. Nu ben ik niet in alle restaurants geweest, maar goed was het zeker!

Pestiscos

Pestiscos – Porto

In Spanje heb je tapas en in Portugal noemen ze dat petiscos. We hebben er heel wat gegeten in Porto. Wat is het eten toch lekker daar!

~

November

In november deden we het rustig aan. Na de culinaire tornado die we in Porto hadden gehad besloten we weer even “normaal” te doen. We hadden het allebei erg druk op ons werk en ik ben een paar dagen ziek geweest. Hierdoor hebben we datenight een maandje overgeslagen en zijn we vooral veel thuis geweest.


Girassol

Girassol – Amsterdam

Ik wilde mijn vriendinnen kennis laten maken met de Portugese keuken en nam ze mee naar Girassol. Daar at ik één van mijn lievelingsgerecht. Pulpo. Zachtgegaarde inktvistentakel met groente en gebakken aardappels. Hij was net zo goed als in de Portugal. Girassol wat ben je toch goed!

Herenhuis

Het Heerenhuis – Wijdewormer

Op uitnodiging van de plaatselijke wijnwinkel aten we bij het Heerenhuis. Het was erg lekker en vooral ontzettend gezellig. We dronken een heerlijke Pinotage (mijn favoriete wijn van dit moment) bij een fantastisch gerecht met kalfsvlees en truffel.

~

December

December is altijd een knotsgekke maand in huize Savory Sweets. Naast de feestdagen ben ik jarig en op 8 december is onze “verkeringdag”. December stond daarom bol van de etentjes. Een fijne afsluitende maand van een fantastisch jaar.


Le restaurant

le Restaurant – Amsterdam

8 december is onze “verkeringdag” en om dat te vieren aten we bij le Restaurant. Dit was voor mij het leukste en lekkerste restaurant van 2017. En dat was niet onterecht want 3 dagen later kreeg le Restaurant een Michelinster.

Daalder

Daalder – Amsterdam

Mijn verjaardag vierde ik bij Daalder in de Jordaan. Ik had er veel over gehoord en was erg benieuwd. Ze hebben ons absoluut niet teleurgesteld. Wat hebben we lekker gegeten bij Daalder. Hier wil ik in de zomer nog een keer heen. Kunnen we lekker buiten zitten!

Guts and glory

Guts & Glory – Amsterdam

Om de verjaardag van vrienden te vieren aten we bij Guts & Glory. Ze hadden daar een Hollandsch menu. Zo leuk! Denk daarbij aan bitterballen met snert, spruitjes met karnemelksaus en buikspek met krokante boerenkool en uitgebakken mosterd. Dit móet je een keer proberen!

Oktopussy

Oktopussy – Düsseldorf

Tijdens een weekend in Düsseldorf at ik met mijn zusje en moeder bij Oktopussy. Het restaurant deed zijn eer aan want de octopus was ontzettend lekker!

Lab44

Lab 44 – Zaandam

Het laatste etentje van het jaar was bij Lab44 op het Hembrugterrein in Zaandam. Douwe en ik hadden na een dag lang kerstinkopen doen geen zin meer om te koken en besloten ergens een hapje te gaan eten. Het eten was prima en we zaten heerlijk. hier komen we nog een keer terug!
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *