De laatste dag van 2015…

 

Ik ben deze post al een keer of 10 opnieuw begonnen. Voor mij was 2015 een uiterst mooi jaar. Met voornamelijk hoogtepunten. Zo begon ik in 2015 met deze blog, kregen Douwe en ik allebei een nieuwe baan en ik ben boven alles enorm gelukkig. Ik wilde hier een heel verhaal over schrijven, maar eigenlijk vind ik in deze tijden mijn eigen verhaal en wensen helemaal niet zo belangrijk. Uiteindelijk heb ik besloten om jullie gewoon te vertellen wat ik voel en vind.

Wat er afgelopen jaar in de wereld gebeurd is hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen. Dat heeft iedereen kunnen volgen op het nieuws. Met al dat nare nieuws vind ik het nu vooral belangrijk dat iedereen blijft genieten in 2016. Geniet van de kleine en mooie momenten. Geniet van een lekker dinertje met vrienden en familie. Vier je successen, hoe klein ze ook zijn. Drink een goed glas wijn, bier, of welk drankje je ook maar lekker vindt en laat het je smaken. Vier het leven, want het leven is leuk. Laat je niet bang maken en heb iedereen om je heen lief. En dan bedoel ik ook iedereen. Knik de gestreste moeder in de supermarkt toe. Glimlach even naar de voetganger die je zojuist bijna overhoop reed en bied je excuses aan. Zwaai naar die lieve oma of opa op dat bankje. Zing op de fiets, geniet van de zon, geloof in jezelf en geef de mensen die je lief hebt een onverwachtse zoen. Het zijn de kleine dingen die het doen.

En dan sluit ik mijn laatste post van 2015 af met mijn parkiet Harry. De vogel waar ik afgelopen jaar bij de “kromsnavelspecialist” heb gezeten omdat hij ziek was. Ik wist niet dat ik dat kon; maar ik ben zo gek op dit vogeltje. Harry zijn kooi is altijd open en hij vliegt los rond in het huis.Harry is gek op verse kruiden (vooral de basilicumplant heeft het zwaar!) en heeft momenteel verkering met de waterkoker. Mijn parkietje houdt van kaas, het omgooien van de (lege) koffiekopjes en hapjes nemen uit papier. Ik moet regelmatig aan mijn leerlingen uitleggen waarom er een hapje uit hun repetitie is genomen. Zij voelen zich inmiddels vereerd als Harry hun proefwerk te pakken heeft gehad. Harry houdt er ook van om mijn foodfoto’s te photobomben. En eigenlijk moet ik daar altijd wel om lachen. Wat anderen mensen hebben met hun hond of kat; heb ik met mijn parkiet. En jullie zullen aankomend jaar zeker meer van hem horen!

Douwe, Harry en ik wensen jullie een gelukkig 2016!

Harry-2

Harry-3

Harry-1

 

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *