Dagboek van een bourgondiër #13

 

Januari is al bijna ten einde dus het is hoog tijd voor een nieuw dagboek. Januari stond vooral in het teken van veel werken, afstuderen en vooral niet ziek worden. De eerste twee zijn gelukt, die laatste deels. Vorig weekend waren Douwe en ik allebei geveld door de griep, maar afgelopen maandag konden we gelukkig gewoon weer aan het werk. En hallo.. Ik ben dus gewoon klaar met mijn opleiding! No more piekeren en borrels afzeggen (ja, ik dacht zelf ook even dat ik gebrainwashed was) omdat ik nog moet studeren, maar keihard chillen. Om de daad bij het woord te voegen gaan we vanmiddag met een paar vrienden naar de foodhallen. Lekker borrelen, dingen proeven en slap ouwehoeren. Ik ben benieuwd welk eettentje we vandaag gaan ontdekken. Er schijnen een paar nieuwe te zijn. Het komt vanmiddag ongetwijfeld op Instagram voorbij. Stay tuned!

The roastroom

De laatste date night van het jaar hadden Douwe en ik bij the Roastroom in Amsterdam. We bestelden een 6-gangendinder met een bijpassend wijnarrangement. Mijn favoriet? De kalfswang met gebrande sjalot. Ik heb de saus nog net niet van het bord gelikt. Oke wel. Dat heb ik wel gedaan. Maar he.. Als het zo lekker is.. Dan mag het. Vind ik. De avond werd extra speciaal door de enthousiaste sommelier die ons heerlijke (extra) wijnen liet proeven. Hier komen we binnenkort een keer terug.

Bao foodhallen

Op een regenachtige donderdagavond doken Douwe en ik de Foodhallen in. Heerlijk om samen te proeven, kletsen en borrelen. Ik ontdekte de heerlijke bao’s van le big fish. Ik kijk er nu al naar uit om ze vanmiddag weer te proeven.

De toog

In de kerstvakantie ging ik met mijn moeder en zusje aan de high-wine bij de Toog in Koog aan de Zaan. Ik heb al vaker enthousiast verteld over de Toog en ook deze keer stelden ze ons niet teleur. Bij elke wijn werd een hapjesplateau gebracht. Jullie zullen wel begrijpen dat ik ’s avonds niks meer hoefde te eten.

The French connection

Afgelopen woensdag haalde ik ein-de-lijk mijn diploma. Om dat te vieren gingen we uit eten bij the French connection op de Singel in Amsterdam. Een tip van een vriendin. Bij the French Connection serveren ze gerechten ter grote van een voorgerecht. Wij bestelden het “tour de France” menu. 6 gangen van de chef met een wijnarrangement. Het lekkerste gerecht? Mosselen in Thaise curry. Of toch de steak tartaar met oester. Of de bietjes met mosterdijs. Ik kan niet kiezen. Het was zo lekker allemaal. Dit wil ik allemaal nog een keer. Binnenkort maar een keer terugkomen!

Koe

Douwe is vanmorgen aan het klussen geweest en mijn koe hangt eindelijk in de keuken. Is hij niet prachtig?

Kaiserschmarrn

In februari ga ik een complete wintersportweek publiceren. Een week lang post ik elke dag recepten die iedereen die weleens op wintersport gaat ongetwijfeld herkent. Ik ben druk in de weer met de voorbereidingen en ik heb nu al zin om de recepten online te zetten. Helaas, jullie (en ik zeker) moeten nog heel even geduld hebben.

Aankomende week heb ik een borrel met een vriendin, een etentje met een andere vriendin en vrijdag is het wederom date night met Douwe. We wilden vrijdag eigenlijk gaan eten bij Kaagman en Kortekaas, maar zij hebben het momenteel zo druk dat je een maand van tevoren moet reserveren. Dus dat wordt februari. Can’t wait! Mocht je tips hebben voor aankomende vrijdag, dan hoor ik het graag!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *