Dagboek van een bourgondiër #9

 

selfieHet is weer donderdag en dus is het tijd voor een nieuwe editie van het dagboek van een bourgondiër. Ik ben de afgelopen 2 weken vooral erg druk op mijn werk geweest. Om een beetje stoom af te blazen heb ik tussendoor weer allerlei leuke dingen gedaan. Zo ben ik uit eten geweest bij WOLF, heb ik een middagje gevaren met mijn ouders, ben ik naar de bioscoop geweest, is er weer volop geluncht en hebben we veel borrels gedronken. Ik heb heerlijk genoten, misschien wel voor de laatste keer dit jaar, van het najaarszonnetje en ben een aantal keer flink rozig naar huis gefietst. Nu is het tijd voor de herfst. De tijd van speculaas, stoofpotjes, pompoen en gezellige lichtjes. Ik heb de kaarsen al ingeslagen, de tajine uit de berging gehaald en het eerste recept met pompoen is al gemaakt. Stay tuned, want er komen weer veel lekkere recepten aan!

BorrelplankZondag is een perfecte dag om te borrelen en dat is precies wat ik die dag deed. Ik had met een vriendin afgesproken om in de stad te gaan lunchen om vervolgens ergens te gaan borrelen. Helaas was het einde van de maand in zicht en dat was te zien aan mijn salaris. We besloten daarom om lekker thuis te gaan zitten. Toen ik bij mijn vriendin aankwam bleek dat ze ook met een andere vriendin had afgesproken. Dus we waren onverwachts met z’n 3-en. Gezellig, hoe meer zielen hoe meer vreugd. De tafel werd vol met hapjes gezet en onze chillmiddag kon beginnen. Precies zoals een zondag hoort te zijn.

de ToogNatuurlijk werd er deze week ook geluncht en dat deden we bij de Toog in Koog aan de Zaan. Als je me een beetje kent weet je inmiddels dat ik daar regelmatig op het terras zit. Het terras is heerlijk zonnig en ligt direct aan het water. Je kunt er met de boot aanleggen tijdens een dagje varen en je zit er uit de wind. En, het belangrijkste, het eten is er verrukkelijk. Meestal bestellen we een lunchplank met allerlei lekkers om te delen. Dit keer zat daar onder andere een klein broodje kroket, een ossenstaartsoepje, een salade met warme geitenkaas, tonijnsalade en frietjes bij. We bestelden als extraatje een portie inktvisringen. Gewoon omdat we daar zin in hadden. ’s Middags fietste ik met een verbrand koppie terug naar huis en heb ik lekker rozig in de keuken gestaan. Heerlijk in het najaarszonnetje!
azisa

Vorige week donderdag ging ik op pad met mijn moeder en mijn zusje. We hebben eerst gegeten bij Azisa in Zaandam en daarna gingen we naar de bioscoop. Naar Bridget Jones diary. Ik heb me rot gelachen. De film was hilarisch. Precies zoals ik gewend ben van Bridget Jones. Stiekem vond ik de film zelfs leuker dan het boek en dat komt niet zo vaak voor. Als je hem nog niet gezien hebt. GAAN! Ga je zeker geen spijt van krijgen. Bij Azisa was het eten weer als van ouds. Je kunt bij Azisa voor een vaste prijs allerlei kleine gerechtjes bestellen. Normaal ben ik niet zo een fan van all-you-can-eat restaurants, maar dit is toch wel één van de betere. De gerechten worden per persoon één voor één uitgeserveerd. Hierdoor krijg je eerder het idee dat je een meer-gangenmenu aan het eten bent dan dat je in een all-you-can-eat restaurant zit. Elke ronde komt de bediening vragen of je iets nieuws wilt bestellen van de kaart die op tafel ligt. Heel persoonlijk. Mijn favoriete gerechten: de Thaise gamba’s, de ossenhaas met pruimensaus en de Aziatische carpaccio. De Aziatische carpaccio vind ik zo lekker dat ik hem laatst een keer heb nagemaakt. Mocht je een keer in de buurt zijn en low-budget heel erg lekker willen eten, kan ik Azisa zeker aanraden.

WOLF

Afgelopen vrijdag was het date-night. Douwe en ik plannen regelmatig een avond in die we vrij houden om iets leuks met z’n tweeën te doen. Meestal gaan we dan uitgebreid uit eten, naar het theater, een kroegje of een concert. We doen dan extra ons best op onze outfit en ik ga flink in de make-up. Net alsof het weer één van onze eerste dates is. Vrijdag gingen we eten bij WOLF. WOLF is gevestigd in een oude spoorbrug naast het centraal station in Amsterdam. En man, wat heb ik een leuke avond gehad. We werden ontvangen met een diner-starterskit in een kistje. Daar zat een flesje water, een verfrissingsdoekje, de WiFi-code en een papiertje om je kauwgum in te doen in. Alleen dat was al leuk. Ik hou van die kleine leuke dingetjes. We bestelden het 15-gangen tasting menu. Dat zijn allemaal kleine gerechtjes op amuse formaat. En daar bestelden we een Pinot Noir bij. De verkeerde. Ik was namelijk zo stom om het verkeerd aan te wijzen op de wijnkaart. Gelukkig was deze Pinot Noir ook erg lekker. En goedkoper. Dus eigenlijk was mijn foutje achteraf gezien niet eens zo erg. Ik ben momenteel sowieso erg van een licht gekoelde Pinot Noir. Zal wel iets met onze vakantie naar Franrijk te maken hebben. De lekkerste gerechtjes van de avond waren de ceviche van makreel, de foie gras met gekarameliseerde ui en het lamsvlees met zoveel verschillende zalfjes dat ik ze spontaan vergeten ben. Hoewel ik normaal niet echt een toetjesmens ben was één van de desserts wel heel erg lekker. Het was compleet gemaakt van Napoleon snoepjes met citroensmaak. En laat ik nou net gek zijn op de gele ronde zuurtjes. WOLF is een enorme aanrader en wij gaan ook zeker een keer terugkomen.wolf

Champagne-ontbijZaterdag was mijn moeder jarig en om haar te verrassen had mijn vader een champagne-ontbijt georganiseerd. Van Champagne word ik altijd blij. Zelfs als je de avond ervoor net iets teveel genoten hebt van de wijn die geserveerd werd. Mijn vader had flink uitgepakt. De hele tafel stond vol met lekkere dingen. We begonnen met een frisse garnalencocktail en kregen daarna een wrap met gemarineerde kip. Mijn lichte hoofdpijn van de avond ervoor verdween als sneeuw voor de zon. ’s Middags hebben we heerlijk zitten borrelen bij mijn ouders in de achtertuin.

Wonder'sWoensdag was één van mijn vriendinnen na 3 weken Panama weer terug in Nederland. Tijd om te lunchen en bij te kletsen. We hadden elkaar heel wat te vertellen. Ik moet stiekem ook wel toegeven dat ik haar best gemist heb. We bestelden een lunchplatter en een glaasje wijn en zijn lekker in het zonnetje gaan zitten bij Wonder’s in Zaandam. De platter was fantastisch. Mini-hamburgers, capresebroodjes, een tomatensoepje en een kleine carpaccio salade. Geserveerd met vers brood (vers brood kan zo lekker zijn!), roomboter, kruidenboter en aioli. ’s Middags rolde ik met een licht wijnroesje weer naar huis.

Komende 2 weken staan er wederom onwijs leuke dingen op de planning (wat heb ik toch een leuk leven). Vrijdag gaan we uit ons werk lekker uitzakken bij YadaYada. Zaterdag heb ik vrienden uitgenodigd voor een avondje blindproeven van wijn (ik ben benieuwd of we er iets van bakken). En over anderhalve week ga ik naar Portugal. Ik kijk er zo naar uit. Pulpo klaarmaken op de barbecue, surfen in de Atlantische oceaan en met een Vinho Verde of Douro luieren in de zon. En natuurlijk houd ik jullie op de hoogte.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *