Dagboek van een bourgondiër #24

DüsseldorfGoedemorgen lieve mensen. Ik schaam me dood! Mijn laatste dagboek dateert uit oktober. Jeetje, dat is lang geleden! In alle Sinterklaas, kerst en verjaardagsgekte ben ik helemaal vergeten om de afgelopen 2 maanden een dagboek te posten. Wat stom! Maar.. aan elk nadeel zit een voordeel. Jullie krijgen vandaag wel een extra lange versie. Want man wat heb ik een leuke dingen gedaan de afgelopen weken. Zo ben ik met mijn moeder en zusje naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest, hebben we 2x Sinterklaas gevierd en vorige week woensdag was ik jarig. Jullie begrijpen dus wel dat deze editie bomvol met datenights met Douwe, etentjes met vrienden en andere restaurantbezoeken zit. Schenk maar lekker iets te drinken, zet de top 2000 aan en zak maar even onderuit. Lezen jullie mee in mijn laatste dagboek van 2017? 




Wijnproeverij

November begon met een wijnproeverij. Altijd fijn. We proefden 7 wijnen uit Zuid-Afrika en Australië. Er zaten echte pareltjes tussen. Mijn favoriet was de Pinotage van Sirkel. Daar hebben we meteen een doos van besteld. Ik heb er echt van zitten genieten. Jammer genoeg hebben we vorige week de laatste fles leeggedronken. Hoog tijd om nieuwe te bestellen!

Lab44

Lazy sunday lunch met een vriendin bij Lab44. We hadden honger en bestelden de hele voorgerechtenkaart. Glaasje wijn erbij en kletsen maar. Zo moeten alle zondagen zijn!

Girassol

Ik ben gek op de Portugese keuken en bij Girassol (klik hier voor de review) snappen ze dat als de beste. Douwe was met vrienden op pad en ik had geen zin om alleen te eten. Ik appte een paar vriendinnen of ze zin hadden om een restaurantje te pakken in Amsterdam. Het werd een erg gezellige avond! Ik ben nu 3 keer bij Girassol geweest en alle keren was de wijn en het eten fantastisch.

Herenhuis

 Vanuit mijn favoriete wijnwinkel werd er een wijn-spijsavond georganiseerd in ’t Heerenhuis in Wijdewormer. We kregen 5 gangen met bijpassende wijnen. Één van die wijnen was, jawel, de Pinotage. Ik heb een nieuwe lievelings!

Lamsbout

Op Sinterklaasavond viel ik met mijn neus in de boter. Mijn schoonmoeder maakte een lamsbout uit de oven klaar. En laat ik nou net gek op lamsvlees zijn. Ik heb zitten smullen!

Kerstboom kopen

Sinterklaas eruit, kerstboom erin. Zo gaat dat in huize Savory Sweets. Op 6 december moet er een kerstboom gekocht worden. En zoals het hoort stond ik op een afstandje orders te geven. Sorry not sorry!

Kerstboom

En zo staat hij nu in huis. Zo gezellig! Hier word ik oprecht heel erg blij van.

Harry

Harry heeft momenteel last van de kou, hij slaapt erg veel. Parkieten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn dus niet opgewassen tegen kou en tocht. Om hem de winter door te helpen ligt er een lekker warme deken rond zijn kooi en hebben we hem op een tochtvrije plek gezet. Gelukkig komt hij nog steeds regelmatig bij ons zitten :).

Le restaurant

Op 8 december waren Douwe en ik 4 jaar bij elkaar en om dat te vieren gingen we lekker uit eten. Dit keer kozen we voor le Restaurant. Ik had goede recensies gelezen en ik was erg benieuwd. Nou dat hebben we geweten. Het is niet voor niks dat le Restaurant 3 dagen later een Michelinster in ontvangst mocht nemen. Lekkere gerechten met bijpassende wijnen in een ontzettend relaxt restaurant.

Düsseldorf

Met mijn zusje en mijn moeder ging ik een weekend naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Boven het vuurtje op de linkerfoto hangt zalm te roken. Zó lekker. Het was erg gezellig en als kers op de taart begon het ook nog te sneeuwen!

glühwein

When in Düsseldorf, you drink glühwein. Nou.. dat hebben we gedaan hoor. Ze smaakten heerlijk!

Oktopussy

En waar gedronken wordt.. Moet ook gegeten worden. En dat deden we bij visrestaurant Oktopussy. Ik had vooraf goede recensies gelezen en een tafeltje gereserveerd. Nou de vis en vooral de octopus die ze serveerden was heerlijk. Zelfs mijn moeder heeft een stukje geproefd. Wel zonder zuignapjes. Die moest ik eraf snijden.

Gemaal

We hadden op mijn werk iets te vieren en daarom gingen we eten bij het Gemaal in Halfweg. Een leuk restaurant aan het water. Ik denk dat je hier in de zomer heerlijk kunt zitten. Vooral het voorgerecht, duif met truffelrisotto en vijgen, was erg lekker.

Guts and glory
Samen met vrienden gingen we eten bij Guts & Glory. Zij hebben momenteel een Hollandsch menu en dat moesten we natuurlijk uitproberen. Wat was dit bijzonder zeg. We begonnen met bitterballen met erwtensoep en een kroketje van Hollande nieuwe. Daarna volgde een mosterdsoepje, spruitjes met karnemelksaus, buikspek met krokante boerenkool en opgebakken mosterd en hazenpeper. Wat was dit leuk! En wat was dit lekker. Voor de Hollandse keuken, waar ik normaal niet zo van houd, was dit echt een winner!

Daalder

Vorige week woensdag was ik jarig en dat vierde ik samen met Douwe bij Daalder in de Jordaan. Man o man wat hebben wij lekker gegeten. Wat een smaken! Bi-zar. Denk bijvoorbeeld aan tonijntartaar met kimchisaus, eidooier met beurre blanc en rauwe bloemkool en eend met bourbonsaus en maïs. Met bijpassende wijnen uiteraard. Hier gaan we héél snel nog een keer terugkomen!

Daalder

Nog even een applausje voor deze prachtige amuse! Het is “meringuebroodje” met pastrami, cheddar en piccalilly. En lekker dat hij was!

Daglichtlampen

Douwe gaf me een set daglichtlampen voor mijn verjaardag. Die moest ik natuurlijk meteen uitproberen. Het eindresultaat zien jullie binnenkort terug op de blog!

Koperen bel

Zaterdag deed ik kerstinkopen met mijn schoonzusje. We waren samen verantwoordelijk voor het voorgerecht. We maakten geroosterd buikspek met babypaksoi en hoisin en dat was een groot succes. Het recept vinden jullie binnenkort op de blog. Tussen het shoppen door hebben we even lekker geluncht bij de Koperen bel in Zaandam.

Lab44

’s Avonds had ik geen zin meer om te koken en gingen Douwe en ik een hapje eten bij Lab44. We reserveerden, zoals eigenlijk altijd, om half 8. Toen we aankwamen was iedereen net klaar met eten. Na een half uurtje bleven we alleen over in het restaurant. Niet zo erg, maar wel een beetje ongemakkelijk. Het eten was er niet minder om. Dat was heerlijk!

Happy new year

Zo en dat was het laatste dagboek van 2017. Wat heb ik een leuke dingen gedaan afgelopen jaar. Hele lieve mensen ontmoet, mooie herinneringen gemaakt en vooral heel erg lekker gegeten en gedronken. Als 2018 net zo leuk wordt heb ik er nu al zin in!




Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *