Dagboek van een bourgondiër #22

café GeorgeI love my life! De weekenden en avonden staan momenteel bol van de leuke dingen. Morgen ben ik te vinden op butcher’s heaven in de centrale markthal op het food center in Amsterdam en zondag gaan we een hapje eten met de familie van Douwe. Verder staat er nog een wijnproeverij op het programma en ga ik een avond flink feesten tijdens het ADE. Na het weekend moet ik nog een weekje werken en daarna gaan Douwe en ik even stoom afblazen in Porto. Zin in! En nu is het tijd om even terug te kijken naar de afgelopen weken. We zaten volop in de voorbereidingen voor de bruiloft van Douwe zijn broertje, ik ben een paar keer lekker uit eten geweest en onze nieuwe bank werd geleverd. En natuurlijk legde ik alles vast zodat jullie mee kunnen lezen. Kijken jullie mee?



Vrijgezellenfeest

Hoera, het broertje van Douwe en zijn vriendin gaan trouwen. Daar hoort natuurlijk een vrijgezellenfeest bij. We deden een Italiaanse kookworkshop bij zalig eten in Amsterdam. Met 15 meiden hebben we 7 heerlijke gerechten gemaakt. Aanradertje hoor! Een aantal van de recepten heb ik nagemaakt. Sinds vorige week vind je een Siciliaanse auberginesalade, crostini’s met vijgen-walnotentapenade, een vispotje met venkel en tomaat en het recept voor roomkip met courgette en zongedroogde tomaat op de blog.

Nieuwe bank

Na lang wachten werd ein-de-lijk onze nieuwe bank bezorgd. Douwe werkte thuis zodat hij de bezorgers binnen kon laten. ’s Middags stuurde hij alvast een indeling. Al heb ik inmiddels het plekje in de hoek teruggepikt.

Nieuwe bank

De komst van de nieuwe bank moest natuurlijk gevierd worden. Toen ik ’s avonds thuis kwam stond er een flesje bubbels voor ons klaar. We bestelden sushi en hebben het heerlijk op de bank opgegeten. Mijn weekend is weleens slechter begonnen 🙂

Voorgerecht walvis

De volgende dag gingen we een avondje mosselen eten met de ouders van Douwe. Het diner begon meteen al goed. We kregen meerdere amuses geserveerd en ik nam er een glaasje bubbels bij.

Mosselen

En toen kwamen de mosselen. Ze waren heerlijk. Perfect klaargemaakt op traditionele wijze. Glaasje Chablis erbij en ik had een godenmaal. Ik kan hier zo blij van worden.

Dessert

Ik ben niet zo’n toetjesmens, maar dit dessert met Granny Smith, kaneel, hazelnoot en meringue kon me wel bekoren. Het bordje ging schoon op.

Hoed & Krelis

Vrijdagavond = datenight. Dit keer gingen Douwe en ik eten bij Hoed & Krelis in de Pijp. Het was ontzettend gezellig. Ik vond het wel een beetje jammer dat de bediening haast had. Ik houd van lekker lang tafelen en nu stond er binnen 5 minuten een volgend gerecht op tafel. Niet mijn stijl. Mijn voorgerecht (ceviche van kabeljauw) was overigens wel ontzettend lekker.

Hoed & Krelis

Zie hier mijn hoofdgerecht (kabeljauw met inktviskruim en een beurre blanc van mosselen) en Douwe zijn voorgerecht. Toen ik Douwe zijn gerecht proefde was ik wel een beetje jaloers. Hoe lekker mijn ceviche ook was, Douwe zijn pastrami met foie gras was écht bizar lekker. Hier ga ik zeker nog een keer voor terugkomen!

Proefkapsel

De ochtend na date-night zat ik om 09:00 bij de kapper. Mijn haar moest geknipt en geverfd worden (SPOILER: ik heb van mezelf donker haar) en er werd een proefkapsel maken voor de bruiloft de week erna. Gelukkig kennen ze mijn ochtendhumeur en werd er een ontbijtje en een glas verse jus voor me neergezet. Dat is nog eens service!

bao met eend

Toen ik op station Amsterdam centraal op Douwe zat te wachten stuitte ik opeens op de nieuwe Amstelpassage. Ik stond opeens voor een bar met lekkere wijnen en een pop-up kraampje met allerlei lekkere bao’s. Dit móest voorbestemd zijn. Met een glas Chardonnay in de ene hand en een bao met pekingeend in de andere werd het wachten toch een stuk leuker :). Ook wachten in stijl? Dan moet je bij Lil’ Amsterdam in de Amstelpassage zijn. Benieuwd? Lees hier meer.

Tokotime

Donderdagavond en geen zin om te koken… dat staat garant voor TOKO-time. We hebben om de hoek een ontzettend goede toko zitten en ik liet een schaal vol met lekker eten scheppen. En ja… Dit bord heb ik helemaal leeggegeten. Sorry not sorry.

Tonijntartaat

Vrijdag gingen we naar de opera Carmen (met Tania Kross, I love her!) in het DeLaMar theater. Daarvoor moest natuurlijk gegeten worden en dat deden we bij Café George. Het eten was prima. Zeker voor een zaak zo dicht bij het Leidseplein.Vooral de tonijntartaar vond ik erg lekker. Al heb ik ook de helft opgegeten van Douwe zijn pluk-artisjok. De opera was trouwens prachtig. Aanrader!

GIN NEO

Op jacht naar een outfit voor de bruiloft stuitten we in Amsterdam op GIN NEO. We besloten om een kijkje te nemen en uiteindelijk hebben we een fantastische avond gehad. Zó fantastisch dat ik er een review over schreef. Klik hier om hem te lezen.

Kapsel bruiloft

Afgelopen zaterdag zat ik weer om 09:00 bij de kapper. Als jullie niet beter wisten zouden jullie denken dat ik een ochtendmens ben. Het uiteindelijke kapsel zat echt perfect. Foto’s van mijn outfit laat ik jullie de volgende keer zien, ik wacht nog even tot het bruidspaar de foto’s zelf heeft vrijgegeven.

Pot met goud

Ik sluit het dagboek af met een foto die ik vorige week op mijn werk maakte. Ik werk op een school in de Amsterdamse westhaven. De school zit tegenover een bedrijf dat oud ijzer verzameld. Op deze manier lijkt het wel alsof er écht pot met goud aan de andere kant van regenboog staat. Jammer dat het geen goud maar een grote berg met roest was :).

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *