Dagboek van een bourgondiër #18

 

IphoneNa 2 jaar met een kapotte Iphone te lopen, ik had serieus niet eens meer een home-knop, heb ik eindelijk een nieuwe telefoon. Eindelijk kan ik appjes sturen zonder dat er een stuk glas uit mijn beeldscherm valt en ik kan sinds anderhalf jaar weer selfies maken. Dat voelt nog een beetje onwennig en vaak vergeet ik ook gewoon dat het weer kan. Gek eigenlijk he.. dat zoiets meteen uit je systeem is. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee en heb meteen een paar hippe hoesjes besteld. Kijken hoelang deze mooi blijft. Mijn record is 3 maanden. Iets met een kluns, een ezel en een steen. Ik hoef in ieder geval niet meer Douwe zijn telefoon te gebruiken voor mijn foodphoto’s als we op datenight zijn. In het volgende dagboek zijn de foto’s gewoon gemaakt met mijn eigen telefoon. En krijgen jullie een selfie. Dat beloof ik ;).

MOS

Vorige week vrijdag was het datenight. En dit keer gingen we eten bij MOS Amsterdam. MOS zit op het puntje van het IJ-dock en heeft een fantastisch uitzicht over het IJ. Het restaurant was me door meerdere mensen aangeraden en zit vlakbij Douwe zijn werk. Hoog tijd om een keer poolshoogte te nemen. Nou, er was geen woord van gelogen. Ontzettend lekker (en mooi!) eten. De wijnen smaakten goed en ik werd als een prinsesje behandeld. De topper van de avond? De trio van lam. Dit was de mooiste lamsnek die ik ooit gegeten heb! Hier ga ik in het najaar zeker een keer terugkomen.

Dessert MOS

Normaal houd ik niet zo van desserts, maar bij MOS hebben ze me toch weten te verleiden. Rabarber met witte chocola. De perfecte combinatie van zoet en zuur. Ik was in de hemel!

Spaanse maaltijd

Op zaterdag gingen we eten bij vrienden van mijn ouders. Ik kom al sinds ik klein ben bij hen over de vloer. Vroeger mochten mijn zusje en ik regelmatig mee naar pretparken of gingen we samen op vakantie. Het was altijd feest als we mochten komen logeren. Ook nu hadden ze zich weer uitgesloofd. Wat héb ik lekker gegeten zeg. Ze maakten een Spaanse stoofschotel met tonijn met daarbij een zoetzure salade van komkommer, tomaat, olijven en groene asperges. Verder kreeg ik een bakje met paprikapoeder en pimenton uit Spanje mee naar huis. Ik heb de recepten dus mijn handen jeuken om ermee aan de slag te gaan.

Het terrasjesseizoen is eindelijk van start gegaan. Ik was met een vriendin in Scheveningen en we namen het er flink van. Gelukkig waren we met de trein 🙂

Mijn moeder kwam onverwachts langs en het was zulk mooi weer dat we besloten om te gaan lunchen op het terras. Ik had al de hele dag trek in warme geitenkaas. Het kwam dus mooi uit dat deze salade op de kaart stond!

Afgelopen donderdag hadden Douwe en ik een wijnproeverij van onze favoriete wijnzaak. We proefden 7 nieuwe wijnen en bestelden er 4. De volgende dag was ik flink mistig in mijn hoofd. Maar ik had wel een leuke avond gehad. Het leven van een bourgondiër gaat niet altijd over rozen. Voorlopig hebben we weer een voorraadje staan.

Lamshaasjes

Ik ben gek op lamsvlees dus ik kan mijn hart ophalen in dit seizoen. Vooral lamshaasjes zijn favoriet. Als ze ergens op de kaart staan dan bestel ik ze. Vrijdag was het zover en voordat ik het wist had ik ze al besteld. Het water loopt me nu nog in de mond.

Catering

De catering op Douwe zijn werk had de dag ervoor de croissants verpest. Als goedmakertje kreeg iedereen een Tony Chocolonely bij de koffie en thee. Daar maakten ze vrienden mee!

Toog

Hoera, we kunnen weer buiten eten. Hoewel ik zelf geen tuin heb, ben ik wel een buitenmens. In de zomer zijn terrassen, parken en het strand mijn achtertuin. Deze vitello tonato en bavette met groene asperges at ik afgelopen week en waren beide echt fantastisch! Zo kan ik elke dag wel eten 🙂

Aankomend weekend gaan we 4 dagen naar Texel. We slapen in een bed & breakfast in de Koog, vlakbij het strand. Er staan reserveringen bij Wambinge en bij Jef. Ik ben heel benieuwd. De weersvoorspellingen zijn in ieder geval goed. Mijn bikini mag mee! Hebben jullie nog tips? Dan hoor ik het graag!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *