Dagboek van een bourgondiër #17

 

DiViniHoi lieve mensen. Het is alweer 2 weken geleden dat ik een dagboek heb geschreven. In de tussentijd ben ik weer veel op pad geweest. Hoog tijd voor een nieuw dagboek. Ik heb nog steeds vakantie en ik ben bezig met alleen maar leuke dingen. Ik sta overdag lekker veel in de keuken en ’s avonds ben ik meestal op pad. Gister bakte ik bijvoorbeeld 4 taarten. Gewoon, omdat ik er zin in had. En omdat ik dan een beetje vooruit werk voor de website. Aankomende week (maandag moet ik gewoon weer werken) begint de examenperiode en dan wordt het spitsuur op mijn werk. Ik heb dan even wat minder tijd (en zin) om in de keuken te staan dan ander. Maar geen paniek, dat duurt maar een paar weken. Al het goed is merken jullie er niks van. Maar nu ben ik vooral aan het relaxen. Ik ben vandaag begonnen met een beetje bloggen vanuit mijn bed. Misschien dat ik straks naar de bank verhuis… En als ik het heel bont maak, ga ik straks nog even naar de markt. Klinkt relaxed toch? Ik kom de dag wel door hoor!

High wine

Op goede vrijdag waren mijn moeder en ik allebei vrij. Tijd om even bij te kletsen en dat deden we tijdens een high wine bij de Toog. De high wine bestond uit 4 rondes en bij elke ronde hoorde een hapjesplank. We gingen rollend, en een beetje aangeschoten, naar huis. Jullie begrijpen wel dat ik ’s avonds niks meer gegeten heb.

Bubbles & Wines

Zaterdagmiddag gingen Douwe en ik shoppen in het centrum van Amsterdam. Tijdens het shoppen stuitten we op wijnbar Bubbles & Wines. Ik was na al die drukte (hallo stonede toeristen) wel toe aan een glaasje wijn en we besloten naar binnen te gaan. Dat bleek een goed idee want we hadden een heerlijke middag. Veel beter dan tussen de mensenmassa in de Kalverstraat lopen. Houd ik niet zo van. Het was eigenlijk ook gewoon een slecht idee om in het weekend te gaan shoppen. Maar nu hadden we heerlijke wijnen, lekkere hapjes en een gezellige sfeer. Way better! Ik was zo enthousiast over Bubbles & Wines dat ik er een blogpost over schreef. Nieuwsgierig? Hier kun je hem vinden.

Met koningsnacht was ik met een collega in de Jordaan. De afspraak voor een etentje en een borrel stond al weken gepland en we waren vergeten dat het die avond koningsnacht was. We zouden eigenlijk iets gaan eten bij bar Boca’s, maar toen daar de biertafels naar buiten werden gedragen (want: koningsnacht. Toen begon er iets te dagen) besloten we ergens anders heen te gaan. We besloten wijn te gaan drinken bij DiVino. Ik was al een keer bij DiVino geweest met vriendinnen (Een uit de hand gelopen high wine. Megadronken naar huis. Vriendin paaldansend aan een lantaarnpaal op de Noordermarkt. Zo een avond dus.) en toen was ik enthousiast. Nu ben ik weer enthousiast. Leuke wijnkaart met veel open wijnen buiten de kaart om en een wisselend 3-gangenmenu. Mijn toppers? De Barbera en de Lugana. O en het eten is ook prima. ’s Middags hadden we een kaas en charcuterie plankje voor bij de wijn. Als voorgerecht had ik burrata met carpaccio van rib-eye en als hoofdgerecht een perfect gegaarde entrecôte. Alledrie intens lekker. We zijn de hele avond blijven hangen en om 3 uur ’s nachts nam ik een Uber naar huis. Hier kom ik binnenkort terug. Aanrader!

Nacho's

Vrijdagmiddag kwam ik een vriendin tegen in de stad. We hadden elkaar een tijdje niet gesproken en besloten om even bij te kletsen op het terras. Op het terras hoort natuurlijk een borrel en bij borrels horen hapjes. De keuze viel op nacho’s met kaas. We kregen echt een megaschaal op tafel. We hebben ons kranig geweerd en de hele schaal leeggegeten. ’s Avonds heb ik niet zoveel meer gegeten. Wel wijn gedronken. Want voor wijn, is er altijd wel een beetje ruimte in mijn buik. En nee, ik drink niet iedere dag. Nouja.. in de vakantie misschien wel 🙂

Afgelopen zaterdag gingen we met vrienden naar een escape room van Sherlocked (the Architect, was leuk!) in de beurs van Berlage. Voordat we aan de bak moesten aten we een hapje bij Côte Ouest. Een ongedwongen Franse bistro met heerlijk eten en, ook heel belangrijk, een fantastische wijnkaart. Ik droom nog steeds van de Bourgogne die we dronken. Verder had ik als voorgerecht een tompouce met gerookte eendenborst en frambozensaus en at ik als hoofdgerecht kabeljauw met hollandaisesaus en spinazie. De geitenkaas hierboven had mijn één van mijn tafelgenoten besteld, maar was een stuk fotogenieker dan mijn kabeljauw. Maar hé oog wil ook wat ;).

Zondag was het mooi weer en wilde ik graag naar buiten. We pakten de trein naar Amsterdam en streken neer in Park Frankendael voor de Pure market. Op pure market kun je van alles kopen op het gebied van eten en drinken. Van gietijzeren pannen tot Peruaanse pannenlappen en van Griekse olijfolie tot Zeeuwse schapenkaas. Naast de gewone marktkramen staan er ook veel kramen waar je een hapje en een drankje kunt halen. Het hele park lag vol met mensen die op een kleedje in de zon lagen te borrelen. Binnen 5 minuten lagen wij daar ook tussen. Mét een flesje witte Hautes-côtes de Beaune, geitenvleeskroketjes (bizar lekker!) en een bahn-mi met eend. Hoe goed is dat! We hadden de perfecte middag en mijn gezicht was flink verbrand. Zo moeten alle zondagen zijn. Min mijn verbrande gezicht dan. Wil je ook een keer naar Pure market? Klik hier voor de agenda.

Gewoon lekker

Ik heb nog steeds vakantie dus lekker veel tijd om uitgebreid te lunchen. In Zaandam zit een nieuw restaurant waar je onbeperkt kunt lunchen met allemaal kleine hapjes. Ik had er goede verhalen over gehoord en ik ben gek op hapjes. Klonk, los van het onbeperkt eten concept, als een tent voor mij. Het eten was niet hoogstaand (had ik ook niet verwacht), maar ook niet slecht. De naam van het restaurant: “Gewoon lekker” says it all. Prima voor de prijs (€17,50) die je ervoor betaald. En houd je van steigerhout en Riverdale. Dan zit je gebakken. De hele tent staat er vol mee. Bizar! Kom ik nog een keer terug? Ik weet het niet. We shall see.

Vanavond heb ik een frituurfeestje. Ik heb geen frituurpan (zelfbescherming!) en eens in de zoveel tijd maak ik de recepten die gefrituurd moeten worden allemaal op 1 dag. Zo heb ik minimale stank met een maximaal resultaat. In de vriezer liggen nog aspergekroketjes die ik vorig weekend heb gemaakt en verder staan er gefrituurde inktvisringen, groente in tempura, Korean fried chicken en een Chinese loempia (met lekker veel taugé) op het menu. Nu al trek in!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *