Dagboek van een bourgondiër #16

 

Het is al een tijdje geleden dat ik een dagboek postte. Ik heb het momenteel megadruk op mijn werk en ik kom daarna vaak uitgeput thuis. Het weekend bestaat voornamelijk uit bijslapen en uitrusten. Er stonden daardoor wat minder etentjes, evenementen en andere leuke dingen gepland. Soms heb je zo’n periode. Gelukkig is het bijna vakantie en kan ik even bijtanken. Ik kijk er enorm naar uit. Wat ik ga doen? Nog geen idee. Misschien gaan we wel een weekje weg. We zien het wel. Jullie zien het vast wel voorbij komen op Instagram of in de volgende editie van het “dagboek van een bourgondiër“.
Mariott

Als ik een training heb van mijn werk zijn de lunches altijd top geregeld. Deze keer was ik in het Mariott hotel in Hoofddorp. We kregen een kistje met minibroodjes, een soepje en fruit. Ziet het er niet lief uit?

Castricum

De eerste strandborrelmiddag was een feit. We bestelden een hapjestoren bij een strandtent in Castricum. Het zag er heel leuk uit, maar heel eerlijk… Lekker was het niet. Bijna alles kwam uit een pakje, had weinig smaak of was juist veel te zout. Jammer!

Afwas

Douwe en ik gingen eten bij een vriend. De mannen hadden bedacht dat ik dan wel kon koken. Natuurlijk streek ik over mijn hart en stond ik in de keuken. Gelukkig deden zij de afwas. Ik keek met een glas Viognier in mijn hand toe vanaf de bank.

De ambassade

Omdat ik een diploma behaald had gingen we met mijn ouders, zusje en zwager uit eten. Ik had brasserie de Ambassade op de Herengracht in Amsterdam uitgekozen. We hebben een leuke avond gehad en ik heb heerlijk gegeten. Aanradertje hoor!

Foodhallen

Er gaat geen maand voorbij zonder dat ik een keer in de Foodhallen geweest ben. Dit keer was ik met 2 vriendinnen. Uiteraard kwamen er bao’s op tafel. Ik ben zo gek op die broodjes! Vooral die met softshell crab blijft favoriet.

Leuven

Afgelopen weekend was ik samen met een vriendin op bezoek bij een andere vriendin in Leuven. We hadden ontzettend veel mazzel met het weer. De zon scheen en het was 25 graden. We hebben serieus in onze zomerjurk buiten gezeten. Samenvatting van het weekend? Lunchen, borrels, heel veel kletsen, dineren, borrels, heel veel kletsen, nog meer borrels, slapen, ontbijt, thee, iets minder kletsen, lunch, borrels, heel veel kletsen en daarna gingen we weer naar huis. Oh ja, en de ster van het weekend. De garnalenkroket. Love it! Nergens maken ze die beter dan in België. Ik wilde Leuven niet verlaten zonder een garnalenkroket te hebben gegeten. Dat is gelukt want ik at er 5.

Dit is Mirjam. Mirjam woont in Leuven. Ze wilde heel graag een keer met een foto in het dagboek van een bourgondiër. Als goede vriendin geef ik daar natuurlijk gehoor aan!

Rijk-van-de-keizer-2

Gister had ik weer een training van mijn werk. Het vond plaats bij het Rijk van de keizer in Amsterdam west. We zijn de hele dag volgepropt met allerlei lekkers. We begonnen met een lunch met verschillende soorten brood, kaas, vlees, een fantastische linzensalade (de zoetzure wortels waren hemels) en hummus. Alles was homemade, vers en biologisch. Hier ga ik zeker terugkomen.

Rijk-van-de-keizer

Na de training kregen we bij de borrels lams- en krokante kipspiesjes. Tijdens het diner hadden we eerst een plateau met zalm, parelgort, bietenmousse en aspergesprouts gevolgd door dry aged Simmentaler rundvlees met zoetzure linzen, groene asperges van de barbecue en een quiche van briochedeeg met pastinaak. Ik heb echt bizar goed gegeten en ook de wijn die geserveerd werd was bijzonder smaakvol.

Vanmiddag staat er een high wine met mijn moeder op de planning. Even lekker bijkletsen met hapjes en wijn. Verder staat er maandag een paasbrunch op het programma en heb ik lekker de tijd om te koken. Aankomende week moet ik nog 4 dagen werken en daarna heb ik 2 weken vakantie. Even he-le-maal niks! Heerlijk.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *