Dagboek van een bourgondiër #14

 

SelfieMorgenmiddag begint de voorjaarsvakantie. Eindelijk! Wat ben ik daar aan toe. Werken vind ik niet zo erg, maar dat vroege opstaan. Verschrikkelijk! Laten we het erop houden dat ik gewoon geen ochtendmens ben. In de vakantie ga ik lekker veel experimenteren in de keuken. Ik heb een paar hele leuke producten in huis (tagliatelle gemaakt van zeewier. Anyone?) waar mijn vingers van gaan jeuken. Daarnaast staan er een heleboel leuke etentjes en borrels gepland. Ik ga me zeker niet vervelen. De afgelopen weken heb ik ook weer veel leuke dingen gedaan. Douwe en ik zijn een paar keer lekker uit eten geweest en we zijn veel op pad geweest met vrienden. Hoe dat was vertel ik in een nieuwe edtie van het dagboek van een bourgondiër. Kijken jullie mee?

Op vrijdag ben ik vaak ’s middags al klaar met werken. Meestal is onze schoonmaakster dan nog in huis. Om alvast het weekend te vieren ga ik alvast borrelen in een café om de hoek. Meestal krijg ik later gezelschap van Douwe of een vriendin, maar 2 weken geleden was ik in mijn eentje. Geen probleem, meer hapjes voor mij!

Oesters met champagne

2 weken geleden hadden we geen zin om de deur uit te gaan. We hadden het allebei druk gehad op ons werk en besloten datenight dit keer thuis te houden. We hadden nog een paar mooie flessen wijn uit Frankrijk staan. Ik haalde op de markt een dozijn oesters, een mooi stuk bavette en een paar lekkere kaasjes. Oesters met champagne, bavette met sjalottensaus en een mooie Bourgogne en we sloten de maaltijd af met een kaasplankje en een glaasje (Tawny port). Topavond!

Jacobsz

Op datenight gingen Douwe en ik eten bij Jacobsz in Amsterdam Oost. De sfeer bij Jacobsz is ontzettend goed en vooral de ceviche van kabeljauw met mosselsaus en een zeewierkoekje was erg lekker. Het was een fijne en gezellige avond.

Deze salade met gerookte zalm, paling, Hollandse garnalen en zelfgemaakte whiskey-cocktailsaus maakte ik op zondagmiddag. Is het geen plaatje? Er zat ook vers landbrood met roomboter bij. Lekker dat het was!

Afgelopen vrijdag ging ik met familie naar Yoep van ’t Hek. Voor de show moest natuurlijk wel even gegeten worden. Dat deden we bij het theatercafé in Carré. Hoewel ik een ontzettend lekkere gerookte zalm bestelde was ik toch een beetje jaloers op mijn tafelgenoten. Zij hadden een salade met geconfijte eend, groene asperges en little gem. Ik weet in ieder geval wat ik de volgende keer ga bestellen!

Gerookte zalm

Afgelopen weekend ging Douwe naar een whiskeybeurs in een kerk in Alkmaar. Ik ging op dezelfde dag met een vriendin een dagje naar ford Beemster. Ik had een ontzettend lekker broodje gerookte zalm met dillemayonaise besteld. Zo lekker, dat ik het recept, of eigenlijk meer de compositie, gister online zette.

Fabers

Na een dagje relaxen in de sauna meetten Douwe en zijn vrienden en mijn vriendin en ik elkaar in restaurant Fabers in Alkmaar. Het eten was ontzettend lekker en de wijnen pasten goed bij de gerechten. Vooral het dessert vond ik erg lekker. Een deconstructie van appeltaart met dronken rozijnen. Dat kan ik elke dag wel eten. En dat voor iemand die niet van desserts houdt. We have a winner!

Aankomende weken staan er ook weer leuke dingen op de planning. Aankomende zondag heb ik een kookworkshop bij niemand minder dan Joris Bijdendijk. De chefkok van Rijks. Volgende week is Douwe jarig en gaan we eten bij Sinne in Amsterdam. De zaterdag erna gaan we met vrienden uit eten om het nog een keer te vieren bij Jansz. Verder hebben we op datenight een reservering bij Kaagman & Kortekaas staan en ga ik met vriendinnen naar het we love food festival in de Kromhouthallen. Genoeg te doen dus. Zin in!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *