|
Dit weekend is juli van start gegaan en dat betekent dat voor mij de relax-weken beginnen. Op mijn werk zijn we het schooljaar aan het afronden en over 2 weken begint de zomervakantie. Ik mag 5 weken lang elke dag uitslapen, leuke dingen doen en lekker in de keuken staan. Mijn hoofd zit bomvol recepten die ik wil uitproberen en daar heb ik dan lekker de tijd voor. Ik kan niet wachten. Aan het begin van de maand kijk ik altijd welke recepten het beste hebben gescoord op Savory Sweets. Afgelopen maand was dat een multicultureel mengelmoesje. Recepten van over de hele wereld waren favoriet. Van Toscaanse amandelcake tot koe lo kai en van Surinaamse garnalen tot Indische saté. Lekker hoor. Mijn favoriet in dit overzicht zijn de Surinaamse garnalen. Daar kan ik een hele schaal van leegeten. Benieuwd wat er nog meer in de top 10 staat? Scroll dat snel verder. Ga je geen spijt van krijgen!
Semifreddo met aardbeien
De semifreddo met aardbeien blijft met stip bovenaan staan. Niet zo vreemd, want wie wordt er nou niet blij van aardbeien. Helemaal in zo’n fris ijstaartje als deze.
Limonade met watermeloen en citroen
De lekkerste limonade maak je natuurlijk gewoon zelf. Zo gepiept en superlekker. Zet de limonade in een mooie kan op tafel en je hebt een gegarandeerde hit. Lekker tijdens de barbecue of op een feestje.
Saté van kippendijen
Gemarineerde saté in een heerlijke Indische ketjapmarinade. De saté van kippendijen is het allerlekkerst als hij van de barbecue komt. Lekker met pindasaus en gefrituurde uitjes.
Carpacciosalade met pesto-mayonaise
Wie wordt er nou niet blij van carpaccio. Deze versie met pesto-mayonaise valt zeker in de smaak. Lekker met vers brood on the side.
Toscaanse amandelcake
In Italië ontbijten ze het liefst met cake. Deze Toscaanse amandelcake bijvoorbeeld. Zoet, luchtig en ongelooflijk lekker. Makkelijk om te maken en staat binnen een uur op tafel.
Pasta met garnalen en citroen-roomsaus
Deze pasta met garnalen en citroen-roomsaus is superfris. Ideaal als het buiten warm is. Makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai. Fijn op een dag met weinig tijd, maar wel met lekkere trek.
Ovenschotel met zalm, broccoli en brie
Deze ovenschotel bestaat uit maar 6 ingrediënten, maar heeft ontzettend veel smaak. Zonder gluten en koolhydraatarm. Een fijn gerecht voor als je het even iets rustiger aan wilt doen.
Surinaamse garnalen met kousenband
Surinaamse garnalen met kousenband in een kruidige, zoete en een tikkie pittige saus. Één van de favoriete gerecht in huize Savory Sweets. Lekker met witte rijst.
Krokante kip met zoetzure saus (koe lo kai)
Koe lo kai maak je vanaf nu gewoon lekker zelf. Leuk om te maken en ontzettend lekker. Hier ga je vrienden mee maken.
Spaanse tortilla
Simpel kan soms zo lekker zijn. Deze Spaanse tortilla is lekker als lunch, lichte avondmaaltijd (fijn bij een kop soep) of als hapje bij de borrel.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).