10 gekke eetgewoontes

 

HarryIedereen die zegt dat hij of zij geen gekke eetgewoontes heeft is óf zo normaal dat het saai wordt óf staat gigantisch te liegen. Ik heb ze wel. En niet zo een beetje ook. Zo ben ik heel specifiek wat boter betreft, eet ik mijn groente het liefste rauw en overleef ik niet zonder een blikje Coca Cola light. Ik zette mijn 10 gekste eetgewoontes op een rij. En ja. Er zitten best rare dingen tussen. Maar het zijn wel mijn rare dingen. En daar ben ik trots op.

De vogel op de foto is trouwens mijn parkiet. Hij heet Harry en begint steeds meer op ons te lijken. Harry vliegt 24/7 los rond in het huis en eet regelmatig mee aan tafel. Nouja. Hij komt op de tafel zitten om eten te pikken. Iedereen die binnen komt begroet hij door op het hoofd te gaan zitten en in het haar te wroeten. Vooral Douwe zijn krullen zijn favoriet. Harry zijn favoriete eten is pasta, kaas en basilicum. Als ik een plant heb staan is die alles behalve veilig. Na een week zit er geen blaadje meer aan. Nu niet denken dat we hem dat ook daadwerkelijk te eten geven. Hij heeft gewoon zijn eigen eten in zijn hok. Maar hij vindt het leuker om stiekem eten van ons te stelen. En daar knijp ik graag een oogje voor dicht. Zo zie je dat niet alleen mensen, maar zelfs parkieten gekke eetgewoontes hebben. 

1. Cola light

En dan wel Coca Cola light. Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik al-tijd cola drink. Het liefst uit een blikje, want dat drinkt lekkerder. En ik weet hoe slecht dat voor je is, maar er zijn ergere dingen om verslaafd aan te zijn. Ze proberen me ook weleens zero aan te bieden, maar die smaakt heeuul anders. Iets zoeter, met een snufje kaneel. Hij haalt het in ieder geval niet bij een lekkere, verse cola light. Misschien zit het tussen mijn oren, misschien is het echt zo, maar het zilveren blikje blijft mijn grote vriend.

2. Boter

Boter en ik hebben een haat liefde verhouding. Je kunt me intens blij maken met een stukje vers brood met (VEEL!) boter en grof zeezout. Wel roomboter dan. Met margarine heb ik niet zoveel. Bij pindakaas, chocoladepasta, kaas, alles wat strooit en worst mag een lik boter niet ontbreken. Bij appelstroop, gebakken vlees, vis, smeerkaas, paté, filet americain, alle broodsalades en eieren wil ik geen boter in de buurt zien. En waag het niet om iets door elkaar te halen. Ik kan serieus chagrijnig worden van de verkeerde combi.

3. Saus

Ik ben een sauzenvrouw. Bij elke maaltijd móet een sausje. Sterker nog.. soms verzin ik een compleet gerecht om het sausje heen. Weet je nog dat ik de kabeljauw met witte wijnsaus en gegrilde asperges postte? De witte wijnsaus had ik als eerst bedacht. De rest kwam pas later. Mijn favoriete combinaties? Kaassoufflés met chilisaus, asperges met hollandaisesaus en een patatje speciaal. Eigenlijk vind ik alle sausjes lekker. Als er maar veel van is.

4. Stiekem de saus van het bord schrapen

Dit heeft natuurlijk met mijn liefde voor sausjes te maken. Als ik een saus lekker vind, en dat is bijna altijd, móet hij op. Zelfs bij de grote gele M eet ik met mijn vingers het bakje met saus leeg. Vroeger deed ik dat stiekem, nu schaam ik me er niet meer voor. Al kijk ik in restaurants wel altijd even of er niemand kijkt.

5. Kant-en-klare magnetron hotdogs

Ja… Het staat er echt… Hoiikbenlynnenenikbenverslaafdaankantenklarehotdogsvoorindemagnetron… TE ERG! Maar zo lekker. Helemaal in combinatie met (daar issie weer.. de sauzenvrouw!) ketchup, mayonaise, mosterd en gefrituurde uitjes. En als ik heel gek doe ook wat blokjes augurk. Verder gaan we het er niet meer over hebben. Jodge me niet!

6. Uien

Bijna al mijn recepten, desserts daargelaten, beginnen met de zin: “versnipper de ui”. Dat is geen toeval want ik ben gek op ui. Tijdens het koken sta ik altijd te snoepen van de stukjes rauwe ui. RAUW ja. Supergezond, maar ook een beetje raar. Ik doe het al van kleins af aan en heb het altijd al lekker gevonden. Er zijn zelfs foto’s van toen ik klein was waarop ik een ui sta af te happen als een appel. Best debiel als je er zo over nadenkt. Ach, tandpasta met extra mint is zo gekocht.

7. Aardappelgratin

Heerlijk, vette, rommige en cheesy aardappelgratin, je kunt me ervoor wakker maken. Helemaal als er pastinaak doorheen zit. Ik kan gerust een hele bak in mijn eentje leegeten. En daarna uitlikken. Wel als er niemand kijkt natuurlijk.

8. Rauwe groente

Ik eet mijn groente graag rauw. Paprika, champignons, ui en wortels, van mij hoeven ze de pan niet in. Ik dóe het natuurlijk wel, maar als lunch eet ik bijvoorbeeld met liefde een flink bord rauwkost. Als ik mijn groente wel kook of bak moeten ze een beetje knapperig blijven. Sperziebonen en groene asperges moeten nog kraken in je mond en van zachte bloemkool word ik niet vrolijk. Één ding scheelt. Ik ben wel snel klaar met het bereiden van groente.

9. Kalkoenstick

Of sitostick. Of kikastick. Het maakt niet uit hoe ze het noemen, maar dit is een guilty pleasure voor onderweg. Als we op vakantie gaan moet ik onderweg bij het tankstation even een kalkoenstick halen. Met een flinke klodder mayonaise. Een kalkoenstick is een spies met kruidige stukjes kalkoen en/of kip afgewisseld met ui en omhuld met een krokant laagje. Ik krijg al trek in als ik er aan denk!

10. Kaas met appelstroop

Mijn favoriete ontbijt op zondagochtend is een afbakbroodje met belegen kaas en appelstroop. Zónder boter. De combinatie van zout, zoet en knapperig doet iets met me. Ik word er intens gelukkig van!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “10 gekke eetgewoontes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *