Zuurkooltaart met pompoen en rookworst

Recept: Zuurkooltaart met pompoen en rookworst

 

Zuurkooltaart met pompoen en rookworstVandaag is het tijd voor een lekker herfstig recept. Daar hadden we met die regen van de afgelopen weken écht zin in. Deze zuurkooltaart met pompoen en rookworst is klaar in een handomdraai en superlekker. Althans, dat vindt the husband. Hij is namelijk gek op zuurkool. Helaas voor hem, krijgt hij het niet zo vaak te eten. Ondergetekende vindt het namelijk iets minder lekker. En het zal jullie niet verbazen dat ik degene ben die bepaald wat er gegeten wordt ’s avonds. Douwe kwam in ieder geval blij thuis en heeft die avond meteen de helft opgegeten. De andere helft ligt in de vriezer op hem te wachten tot ik een avondje niet thuis ben. Volgens mij kan hij niet wachten tot ik een keer een avondje weg ben!




Ingrediënten zuurkooltaart met pompoen en rookworst voor 4 personen

500 gram (wijn)zuurkool
200 gram pompoenblokjes
1 portie deeg voor hartige taart
1 rookworst van ongeveer 150 gram
2 eieren
2 eetlepels dijomosterd
150 gram gerookte spekreepjes
Boter of bakspray om in te vetten
Peper en zout

Zuurkooltaart met pompoen en rookworst

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een quiche- of taartvorm in met boter of bakspray. Bekleed de vorm met het deeg voor de hartige taart en prik er gaatjes in met een vork.

Bak de spekjes in hun eigen vet krokant. Snijd de rookworst in plakjes. Kook de pompoenblokjes gaar.

Laat de zuurkool goed uitlekken. Meng de zuurkool met de pompoen, de mosterd, de eieren, de gebakken spekjes, de mosterd een beetje peper en zout. Schep het zuurkoolmengsel in de quichevorm.

Zet de zuurkooltaart met pompoen en rookworst in de oven en bak hem in 30 minuten gaar.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *