Zoetzuur varkensvlees met taugé en broccoli

Recept: Zoetzuur varkensvlees met taugé en broccoli

 

Zoetzuur varkensvlees met taugé en broccoliSoms ben ik iets aan het maken dat ik zo lekker vind dat ik tijdens het koken de halve pan al aan het leegeten ben. Ik moet me dan echt inhouden wil er nog iets voor Douwe overblijven. Wat dat betreft ben ik echt een vreetzak. Als ik iets écht heel lekker vindt dan is het niet meer veilig. Dit zoetzuur varkensvlees met taugé en broccoli is daar een voorbeeld van. Wat heb ik hiervan staan smullen. De saus is echt goddelijk! Ik maakte voor Douwe een portie met varkensvlees en voor mezelf maakte ik een versie met kip. Toen de saus aan het pruttelen was bleef ik maar “proeven”. Steeds een klein theelepeltje. Of even een stukje kroepoek dopen. Uiteindelijk zat er bijna geen saus meer in het pannetje en moest ik opnieuw beginnen. Het is maar goed dat ik geen varkensvlees eet, anders had ik Douwe zijn portie ook opgegeten. En misselijk dat ik na het koken was. Tja.. wie zijn billen brand.. Jullie zijn gewaarschuwd!Ingrediënten zoetzuur varkensvlees met taugé en broccoli voor 4 personen

750 gram varkenshaas of karbonade zonder bot
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 stronk broccoli
5 eetlepels azijn
4 eetlepels suiker
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel sambal badjak
1 eetlepel zwart sesamzaad
2 eetlepels gefrituurde uitjes
3 eetlepels tomatenpuree
250 gram taugé
Een scheutje olie om in te bakken
Een snuf zout

Zoetzuur varkensvlees met taugé en broccoli

Snijd het vlees in blokjes en de ui in halve ringen. Meng het vlees en de ui met een eetlepel azijn en een snuf zout. Laat het vlees een half uur marineren.

Verhit de olie in een koekenpan. Doe het vlees en de ui in de pan en bak op hoog vuur tot het vlees rondom bruin zit. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

Meng de rest van de azijn, de suiker, de sambal en de maïzena tot een papje. Pers de tenen knoflook. Snijd de broccoli in roosjes.

Verhit een beetje olie in dezelfde pan. Schraap de aanbaksels los. Doe de knoflook en de tomatenpuree in de pan en bak 2 minuten. Giet het sambalpapje en 200 ml water in de pan en laat pruttelen tot er een sausje ontstaat. Doe het vlees, de taugé en de broccoli in de pan en laat pruttelen tot de broccoli gaar is.

Bestrooi het zoetzuur varkensvlees met zwart sesamzaad en gefrituurde uitjes. Serveer met witte (pandan)rijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *