|
|


Ingrediënten Thaise groene curry met garnalen voor 4 personen
400 gram pandanrijst
1 middelgrote ui
300 gram garnalen
200 gram peultjes
1 krop paksoi
Een bosje koriander
250 ml kokosmelk
2 limoenen
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout
Voor de Thaise groene currypasta
3 Indische groene rawitpepers of 6 groene lange pepers (houd je van heel pittig? gebruik er dan meer.)
3 stengels citroengras
2 eetlepels vissaus (te koop bij de toko)
3 sjalotjes
6 tenen knoflook
3 cm gember
1 theelepel ketoembar
1 theelepel gemalen komijn
Een flinke bos koriander
2 limoenen
Een scheutje (zonnebloem)olie

Zo maak je de groene currypasta
Snijd de groene pepers doormidden en verwijder zaadlijsten. Verwijder het groene gedeelte van de citroengrasstengels. Snijd de citroengras doormidden en vervolgens in grove stukjes. Snijd de sjalotjes in grove stukken.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine. Meng de ingrediënten tot een groene currypasta. Meng de currypasta met een scheutje olie.
Zo maak je de rest van de Thaise groene curry met garnalen
Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Giet de rijst in het water en kook in 8 minuten gaar. Giet de rijst af. Laat de rijst nog even staan met de deksel op de pan.
Snijd de peultjes in reepjes en de paksoi in stukken. Versnipper de ui.
Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de garnalen in de pan en bak tot de garnalen roze zien. Schep de garnalen uit de pan en zet even apart.
Doe de ui in dezelfde pan als waar je net de garnalen in hebt gebakken. Bak de ui tot het begint te geuren. Voeg de peultjes toe en bak even mee.
Schep 4 eetlepels groene currypasta (of 5 eetlepels als je van pittig houdt) in de pan en roer alles door elkaar. Giet de kokosmelk en het sap van 1 limoen bij de curry. Roer tot er een lichtgroene saus onstaat.
Doe de paksoi in de pan en laat de curry een paar minuten pruttelen. Voeg als laatste de garnalen toe.
Hak de koriander fijn en strooi over de Thaise groene curry. Garneer eventueel met een chilipepertje.
Snijd de 2e limoen in partjes. Serveer de Thaise groene curry met garnalen met de partjes limoen en de rijst.

