Pasta met walnotenpesto en gorgonzola

Recept: Pasta met walnotenpesto en gorgonzola

 

Pasta met walnotenpesto en gorgonzolaOhh guys! Ik heb echt de perfecte vegetarische, en eigenlijk zelfs vegan, vervanger van spekjes gevonden; gefrituurde kappertjes. Doordat je de kappertjes bakt in hete olie worden ze lekker knapperig en wordt de zoutzure smaak wat milder. Precies de hartige en licht vettige smaak die je in een gerecht wilt hebben. En die hartige smaak is heel erg welkom in dit heerlijke vegetarische pastagerecht. De pasta met walnotenpesto en gorgonzola is een gerecht voor echte fijnproevers. Een goed idee als je indruk wilt maken tijdens een (vegetarisch) etentje. Hij staat letterlijk in 20 minuten op tafel. Gevalletje minimale inspanning met maximaal resultaat. En is het geen plaatje? En hou je niet van blauwe kaas? Kies dan voor pecorino of desnoods oude kaas met zoutkristallen. Als er een beetje pit in zit is het goed en past het bij de rest van de smaken. Lekker glaasje witte wijn erbij en smullen maar. 




Pasta met walnotenpesto en gorgonzola

Ingrediënten pasta met walnotenpesto en gorgonzola voor 6 personen

500 gram penne
1 courgette
1 rode ui
100 gram kappertjes
200 gram gorgonzola
25 gram walnoten
Een handje rucola
Olie om in te frituren
Peper en zout

Voor de walnotenpesto

75 gram walnoten
40 gram Parmezaanse kaas
15 gram (verse) basilicum
1 teen knoflook
Het sap van een halve citroen
Een flinke scheut olijfolie
Peper en zout

Pasta met walnotenpesto en gorgonzola

Kook de pasta in gezouten water gaar. Giet af en zet apart.

Doe de ingrediënten (behalve de olijfolie) voor de walnotenpesto bij elkaar in een hakmolentje. Draai tot een grove pasta. Voeg olijfolie toe tot het de juist structuur heeft bereikt.

Laat de kappertjes goed uitlekken. Verhit een laagje zonnebloemolie (tot ongeveer 180 graden) in een steelpannetje. Doe de kappertjes in de olie en bak tot ze openknappen als bloemetjes en krokant zijn. Let op! Dit duurt maar kort. Schep met een zeefje of schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Snijd de rode ui in halve ringen en de courgette in stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de rode ui en de courgette tot het gaar is.

Meng de pasta met de walnotenpesto, de helft van de gefrituurde kappertjes, de rucola, de courgette en de rode ui en eventueel een beetje extra citroensap.

Hak de walnoten in grove stukken. Verdeel de pasta over 6 borden. Bestrooi met walnoten, de overgebleven kappertjes en gorgonzola.

Maak de pasta met walnotenpesto en gorgonzola af met peper uit de molen en serveer met brood on the side.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *