Pasta met kip en pestosaus

Recept: Pasta met kip en pestosaus

 

Pasta met kip en pestosausGuten tag liebe leute! Hebben jullie het ook zo koud vandaag? Nou, ik wel! Díe wind. Brrr.. Hij gaat door merg en been. As we speak heb ik 2 lagen kleding aan op mijn werk. De kachel werkt hier niet zo goed en ik heb geen zin om de hele dag te blauwbekken. Ik kan altijd nog een laag kleding uittrekken als ik het te warm heb. Na zo een koude en lange werkdag heb ik behoefte aan maar één ding. Een groot dampend bord pasta (en een glas wijn, maar dat heb ik ook als het warm buiten is). En dat brengt ons naar het recept van vandaag. Vandaag post ik een makkelijk, maar ontzettend lekker recept. Deze pasta met kip en pestosaus staat binnen 20 minuten op tafel. Perfect voor op een doordeweekse dag. Doordat de basis bestaat uit crème fraîche is de saus niet zo zwaar en is het pastagerecht lekker fris. Wil je iets extra’s toevoegen? Roer dan een druppeltje truffelolie door de pesto. Superlekker. Hier ga je zeker vrienden mee maken. Ik ben in ieder geval nog niemand tegengekomen die deze pasta met kip en pestosaus niet lekker vindt.
Ingrediënten pasta met kip en pestosaus voor 4 personen

500 gram droge pasta (ik gebruikte fusilli)
300 gram kipfilet
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
100 gram pesto
150 gram crème fraîche
100 gram zongedroogde tomaatjes (ik gebruikte die uit het versschap)
100 gram Parmezaanse kaas
75 gram rucola
Een handje pijnboompitjes
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Pasta met kip en pestosaus

Breng een middelgrote pan met ruim water, een scheutje olijfolie en een snuf zeezout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook tot het gaar is. Giet de pasta af en zet apart.

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout.

Versnipper een ui en pers een teen knoflook. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de kipfilet toe en bak tot de kip gaar is.

Doe de pesto en de crème fraîche in de pan en roer tot er een sausje ontstaat. Doe de pasta en de zongedroogde tomaat in de pan en schep alles door elkaar.

Schaaf de Parmezaanse kaas in plakjes. Maak de pasta met kip en pestosaus af met rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes Parmezaanse kaas en peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *