Recept: Ovenschotel met lamsgehakt en camembert

 

Ovenschotel met lamsgehakt en camembertIk moet eerlijk toegeven; deze ovenschotel met lamsgehakt en camembert is samengesteld uit allerlei onderdelen uit andere recepten. De camembert en de aardappelschijfjes kwam ik eerder deze week tegen op Pinterest. Omdat ik de bovenkant, gemaakt van camembert, van dat gerecht er zo lekker uit vond zien besloot ik deze te gebruiken voor mijn eigen ovenschotel. De vulling van lamsgehakt is eigenlijk dezelfde als die van de moussaka die ik afgelopen maand postte. Hoewel ik natuurlijk een hele nieuwe vulling had kunnen bedenken vond ik de gehaktsaus van de moussaka zo goed passen bij de rest van het gerecht dat ik hem gewoon nog een keer gebruikte. En terecht. De ovenschotel met lamsgehakt en camembert is verre van skinny, maar wel heel heul heel erg lekker! En daar ga ik graag een keer extra voor hardlopen.

Ingrediënten ovenschotel met lamsgehakt en camembert

300 gram lamsgehakt
400 gram aardappelschijfjes
250 gram camembert
100 ml rode wijn
1 rode paprika
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
250 gram tomatenblokjes
Een paar takjes oregano
Een paar takjes peterselie
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Verhit een beetje olijfolie in een braadpan. Leg het gehakt in de olijfolie en bak tot het gaar is. Haal het gehakt uit de pan en zet het opzij. Giet het vocht uit de pan. Verhit nog een beetje olijfolie in de braadpan. Snijd de ui en de paprika in kleine stukjes. Doe de paprika en de ui in de braadpan. Laat bakken tot het glazig ziet. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem in kleine stukjes. Pers de teentjes knoflook. Voeg de knoflook en de chilipeper aan de paprika en ui toe. Doe het lamsgehakt, de kaneel, het gemberpoeder en de chiliflakes bij de groenten en roer alles goed door elkaar. Giet een flinke scheut rode wijn over het gehakt en kook tot de wijn is gereduceerd tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid. Hak de oregano en de peterselie fijn. Voeg de tomatenblokjes, de oregano en peterselie toe aan de saus. Laat de gehaktsaus nog een kwartier pruttelen op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de gehaktsaus in een ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de gehaktsaus. Snijd de camembert in plakken. Bedek de aardappelschijfjes met camembert en maak af met peper en zout. Zet de ovenschotel met lamsgehakt en camembert in de oven en bak hem in 25 minuten gaar.

Maak de ovenschotel met lamsgehakt en camembert af door een beetje peterselie, oregano, peper en zout over de bovenkant te strooien. Lekker om te dippen met versgebakken brood.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *