Recept: Noedels met oesterzwammen en kip

 

Noedels met oesterzwammen en kipEigenlijk zou er vandaag een heel ander recept online komen. Ik had de post een paar dagen geleden al klaar gezet. Gisteravond zou ik namelijk geen tijd hebben om te koken. Overdag ging ik lunchen met mijn zusje (bij the Pool in Amsterdam oost, aanrader!) en ’s avonds had ik moeten trainen. HAD moeten trainen, want aan het einde van de middag werd de training afgelast. Dat was ook niet zo gek gezien het feit dat de sneeuw en de hagel je om de oren vloog. En zo had ik opeens wel tijd om te koken. Stiekem vond ik dat wel fijn. Ik zag mezelf namelijk niet echt op het softbalveld staan in dat vieze weer. Dus in plaats van bibberen in de regen maakte ik nu deze noedels met oesterzwammen en kip. Eigenlijk wilde ik noedels maken met paksoi en garnalen, maar toen ik in de supermarkt kwam was de paksoi op. Over op plan B. Oesterzwammen en kip. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten. Zo lekker dat ik vandaag het recept al post. Nu nog hopen op beter weer!

Ingrediënten noedels met oesterzwammen en kip voor 4 personen

250 gram noedels
400 gram kippendijen
150 gram oesterzwammen
5 eetlepels zoete ketjap (ketjap manis)
2 eetlepels zoute ketjap (ketjap asin)
2 theelepels 5-kruidenpoeder
1 theelepel sesamolie
1 chilipeper
4 eieren
2 centimeter gember
2 tenen knoflook
2 sjalotjes
4 lente-uitjes
Een handje taugé
Olie om in te bakken

Kook de noedels in 4 minuten gaar. Giet af en zet apart. Snijd de kippendijen in stukjes en meng de kip met het 5-kruidenpoeder. Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip goudbruin en zet het apart.

Pers de teentje knoflook en snijd de sjalotten in grove stukken. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Versnipper de chilipeper. Hak de oesterzwammen in stukken en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en fruit de knoflook, chilipeper en sjalot tot het glazig ziet. Schil de gember en rasp het fijn. Doe de gember, oesterzwammen, taugé en lente-ui bij de rest in de pan. Bak alles al roerend in 5 minuten gaar. Doe de zoete ketjap, zoute ketjap en sesamolie bij de groente en roer alles door elkaar. Schep de noedels en de kip in de wok en bak alles al roerend een paar minuten aan.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleitjes. Schep de noedels met oesterzwammen en kip op een bord en leg het spiegelei er bovenop. Strooi voor serveren wat lente-ui over de noedels heen. Lekker in combinatie met kroepoek.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *