|
|

Ingrediënten Mexicaanse rijst met chorizo voor 4 personen
300 gram basmatirijst
160 gram kidneybonen
150 gram maïs
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
1 teen knoflook
2 avocado’s
200 gram chorizo
500 gram gezeefde tomaten (passata)
125 ml zure room
100 gram geraspte cheddar
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Een paar takjes koriander
1 of 2 limoenen (citroen kan ook)
Peper en zout
Een scheutje olie om in te bakken
Snijd de rode ui in halve ringen en pers de teen knoflook. Snijd de chorizo in plakjes en de zoete puntpaprika in stukjes.
Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de knoflook en de rode ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de chorizo in de pan en bak het 2 minuten mee. Voeg de paprika, de maïs, de kidneybonen, de chilipoeder, het gerookte paprikapoeder en een beetje zout toe aan de inhoud van de pan en bak tot de paprika gaar is. Als je van pittig houdt kun je eventueel meer chili toevoegen.
Zet het vuur laag. Giet de rijst in de pan en roer het door de groente heen. Giet de gezeefde tomaten over de rijst en laat het zachtjes pruttelen tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg 200 ml water toe en roer alles door elkaar. Laat weer pruttelen tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg, indien nodig, extra water toe. Ga door tot de rijst gaar is.
Prak de avocado fijn en meng het met een beetje limoensap. Hak de koriander fijn. Serveer de Mexicaanse rijst met chorizo met zure room, geraspte cheddar, koriander en avocado.



Jo, hella goeie rijst sister!!