Boerenkoolquiche met mosterd en rookworst

Recept: Makkelijke boerenkoolquiche met mosterd en rookworst

 

Makkelijke boerenkoolquiche met mosterd en rookworstEigenlijk wilde ik vandaag een frisse Aziatische salade met biefstuk posten. Hij stond al klaar en zou vanmorgen om 07:00 online komen. Tot ik uit het raam keek. Regen, hagel, wind en onweer. En dat allemaal tegelijk. Dat is alles behalve weer voor een frisse salade. Meer een dag voor stamppot, comfortfood en stoofpotjes. Change of plans en daarom krijgen jullie vandaag deze makkelijke boerenkoolquiche met mosterd en rookworst van mij. Boerenkoolstamppot, maar dan zonder aardappelen. Ideaal als je samenwoont met iemand die niet van aardappelen houdt. Zelfs Douwe werd hier blij van. De quiche is ontzettend makkelijk om te maken. Ik gebruikte bladerdeeg (dat had ik nog in huis), maar je kunt ook quiche- of hartige taart deeg gebruiken. Net wat je wilt. En die Thaise salade.. die komt wel als het zonnetjes weer gaat schijnen!

Ingrediënten makkelijke boerenkoolquiche met mosterd en rookworst

300 gram boerenkool
300 gram vers bladerdeeg op rol (of 6 plakjes bladerdeeg/quichedeeg/hartige taart deeg uit de diepvries)
2 eetlepels dijonmosterd
100 gram geraspte jonge kaas
100 ml slag- of kookroom
150 gram baconreepjes of gerookte spekjes
5 eieren
1 rookworst
1 rode ui
Peper en zout

Breng een pan met water aan de kook. Doe de boerenkool in de pan en kook in 10 minuten gaar. Voeg eventueel voor extra smaak een bouillonblokje toe.

Vet een quiche- of springvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Versnipper de rode ui. Meng de eieren met de room, mosterd, rode ui, bacon of spekjes, kaas en een beetje peper en zout. Doe de boerenkool bij het eiermengsel en schep alles goed door elkaar. Giet het boerenkoolmengsel in de vorm met bladerdeeg.

Snijd de rookworst in plakjes. Leg de plakjes rookworst op de boerenkoolquiche. Zet de quiche in de oven en bak hem in 30 minuten gaar.

Laat de boerenkoolquiche met mosterd en rookworst 10 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de vorm. Lekker met extra mosterd en eventueel een beetje jus.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *