
Ingrediënten krokante kip met sinaasappelsaus voor 4 personen
350 gram kippendijen (zonder vel of bot)
1 sinaasappel
2 eieren
250 ml kippenbouillon
125 ml sinaasappelsap
80 ml azijn
60 ml sojasaus
100 gram kristalsuiker
130 gram maïzena + 2 eetlepels extra
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 theelepel geraspte gember
1 theelepel sambal oelek
4 lente-uitjes
Een handje sesamzaadjes
Een handje gefrituurde uitjes
Peper uit de molen
Olie om in te frituren
Snijd de kippendijen in stukjes.
Meng de kippenbouillon met de sinaasappelsap, de sojasaus, het azijn, de sambal, de gember, het kristalsuiker, de geraspte citroenschil en een beetje peper uit de molen. Leg de kip in de marinade en laat het afgedekt een uurtje in de koelkast staan.
Haal de kip uit de marinade en laat het even uitlekken.
Doe de marinade in een (steel)pan en breng het op laag vuur aan de kook. Meng 2 eetlepels maïzena met 2 eetlepels water. Giet het maïzenapapje bij de saus en laat het een paar minuten indikken.
Verwarm de frituurolie. Kluts de eieren los in een diep bord. Vul een ander bord met maïzena. Haal de stukjes kip door de eieren en vervolgens door de maïzena. Frituur de kip in 6-8 minuten krokant en goudbruin. Frituur niet alles tegelijk, dan koelt de frituurolie te snel af. Laat de kip even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Meng de krokante kip met de saus. Bestrooi de krokante kip met sinaasappelsaus met lente-ui, gefrituurde uitjes en sesamzaadje. Serveer met witte (pandan)rijst.


