Kippendijen in dragonsaus

Recept: Kippendijen in dragonsaus

 

Kippendijen in dragonsaus“Die kip met die lekkere saus” worden deze kippendijen in dragonsaus hier liefkozend genoemd. En dat snap ik, want ik vind dit gerecht zelf ook erg lekker. Stiekem sta ik tijdens het koken al uitgebreid te snoepen van de dragonsaus. Ik kook sowieso graag met dragon. De lichte anijssmaak geeft een hele lekkere verfijnde smaak aan een gerecht. Denk maar eens aan de zachte smaak van bearnaisesaus. Die smaak krijg je doordat je dragon toevoegd. Deze dragonsaus heeft dat ook. En doordat de kippendijen garen in de saus krijgt ook de vlees iets van de smaak mee. Een perfecte combinatie van hartig en zuur met daarbij de dragon die op de achtergrond meesluimerd. Klinkt bijna poëtisch, vind je niet? Probeer het maar eens uit. Wedden dat je er blij van wordt!




Ingrediënten kippenndijen in dragosaus voor 6 personen

750 gram kippendijen
125 gram spekreepjes
2 tenen knoflook
2 sjalotten
Een scheutje sherry (of droge witte wijn)
1 theelepel worcestershiresaus
350 ml gevogeltefond
100 ml room
Een halve citroen
Een bosje dragon of 1 eetlepel gedroogde dragon
Een klontje roomboter om in te bakken

Kippendijen in dragonsaus

Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Smelt een eetlepel roomboter in een braadpan. Leg de kippendijen in een braadpan en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Schep de kippendijen uit de pan en zet apart.

Snijd de sjalotjes in halve ringen, pers de knoflook en hak de dragon fijn.

Doe spekreepjes in de pan. Schraap de aanbaksels los en bak de spekjes krokant. Doe de sjalot en de knoflook in de pan. Bak tot de sjalot glazig ziet.

Doe de dragon in de pan en bak mee tot het begint te geuren. Blus de inhoud van de pan af met sherry (of met witte wijn). Doe de gevogeltefond, de worcestershiresaus en room in de pan en roer alles door elkaar.

Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer worcestershiresaus, dragon en een beetje citroensap toe.

Leg de kippendijen in de saus en laat op laag vuur garen.

Serveer de kippendijen in dragonsaus met gebakken aardappels en een groene salade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *