Recept: Kip tandoori met rijst

 

Kip tandoori met rijstOh my god! Wát was deze kip tandoori met rijst lekker. We hebben onze vingers erbij afgelikt. Ik had eigenlijk voor 2 dagen gekookt, maar de tweede portie was de volgende dag al gesneuveld bij de lunch. ’s Avonds hebben we uiteindelijk maar een schaal nacho’s in de oven gemikt. Heel vervelend weer! Komt de naam kip tandoori je toevallig bekend voor? Dat kan kloppen, want hij zit ook in de bekende wereldgerechtenlijn die we allemaal (ja, ook jij!) in onze studententijd maakten. Lekker makkelijk, snel klaar en als ze in de bonus waren ook nog goedkoop. Die pakjes ben ik inmiddels ontgroeid. Het kruidenmengsel en recepten maak ik nu zelf. En het resultaat daarvan mag er zijn. Zelfs de dreumes vond het heerlijk. Echt hoor! Weg met die pakjes! Lekker zelf aan de slag. Ook jij kan dit!




Kip tandoori met rijst

Ingrediënten kip tandoori met rijst voor 4 personen

500 gram kippendijen
1 ui
400 gram rijst
Een paar takjes koriander
Een scheutje olie om in te bakken
Evetueel naanbrood voor erbij

Marinade voor de kip

200 gram Griekse yoghurt
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel gemalen venkelzaad
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel foelie
1 theelepel chilipoeder
2 cm gember (geraspt)
1 theelepel ketumbar
1 eetlepel limoen- of citroensap
Peper en zout

Kip tandoori met rijst

Snijd de kippendijen in stukjes en pers de teentjes knoflook.

Doe de kippendij samen met de yoghurt en de rest van de ingrediënten voor de marinade in een kom. Dek de kom af met vershoudfolie en hem in de koelkast. Laat de kip minimaal 1 uur marineren.

Kook de rijst in ruim water gaar. Giet de rijst af en zet met de deksel op de pan nog even weg om droog te laten stomen.

Versnipper de ui. Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de ui in de pan en fruit tot het begint te geuren.

Doe de hele inhoud van de kom met marinade in de pan. Zet het vuur laag en laat de kip 25 minuten pruttelen. Roer af en toe saus even door. Meng de saus naar wens aan met extra yoghurt (om hem dikker te maken) of met een beetje water (om te verdunnen).

Hak de koriander grof. Bestrooi de kip tandoori met koriander.

Serveer de kip tandoori met rijst, schijfjes limoen, naanbrood en eventueel wat sperziebonen, bloemkool of broccoli voor de vitamientjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *