Kip pilav met abrikozen

Recept: Kip pilav met abrikozen

 

Kip pilav met abrikozenZo. Daar ben ik weer. Na bijna een maand radiostilte heb ik eindelijk weer tijd om te koken en achter de computer te kruipen. Savory sweets combineren met Sophie en mijn fulltime baan valt me een stuk zwaarder dan ik van tevoren bedacht had. Ik ben jullie niet vergeten hoor. En ik ga zeker niet stoppen met de blog. Zodra ik kan, duik ik even te keuken in. Heerlijk vind ik dat. Recepten schrijven, uittesten en fotograferen zodat jullie ze na kunnen maken vind ik superleuk om te doen. Gelukkig is het nu zomervakantie en heb ik een paar dagen per week de tijd om aan de blog te werken. Er komen dus weer met enige regelmaat nieuwe recepten online! Vandaag post ik een lekker eenpansgerecht. Kip pilav met abrikozen. Makkelijk om te maken en, doordat je de rijst in de saus kookt, boordevol smaak. Een dikke favoriet, ook bij kinderen! 




Ingrediënten kip pilav met abrikozen voor 6 personen

400 gram kippendijen of -filet
300 gram basmatirijst
2 eetlepels tomatenpuree
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
400 gram abrikozen uit blik (je kunt ook perzik gebruiken)
2 rode (punt) paprika’s
3 eetlepels gembersiroop
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn
2 eetlepels ketjap manis
500 ml kippenbouillon
Een handje cashewnoten
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Kip pilav met abrikozen

Pers de teentjes knoflook en snijd de ui en paprika in stukjes. Snijd de kip en de abrikozen ook in stukjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de knoflook en de ui bij de olie en fruit tot het glazig ziet. Voeg de kip toe en bak tot het bruin begint te worden. Kruid met een beetje peper en zout.

Doe de tomatenpuree, de kaneel, de komijn en het paprikapoeder bij de kip en bak even mee. Voeg de gembersiroop en de ketjap toe en proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Giet de rijst in de pan en bak mee tot de korrels glazig zien. Giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de rijst pruttelen. Voeg na 10 minuten de paprika en de abrikozen toe en roer alles door elkaar. Laat pruttelen tot de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.

Maak af met een handje cashewnoten en wat fijngehakte peterselie

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *