|
|

Ingrediënten Griekse kofta met geitenkaas en rijst voor 4 personen
Voor de balletjes
400 gram lams- of rundergehakt
1 ei
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gemalen kaneel
Een paar takjes peterselie
50 gram panko
Peper en zout
En verder
800 gram tomatenblokjes
400 gram basmatirijst
2 tenen knoflook
1 courgette
1 aubergine
1 rode puntpaprika
1 rode ui
150 gram verse geitenkaas
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
Een paar blaadjes munt
Olie om in te bakken
Peper en zout
Begin met het maken van de balletjes. Hak de peterselie fijn, versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, de panko, de kaneel, de oregano, de peterselie, de komijn en een beetje peper en zout. Draai gehaktballetjes ter grote van een pingpongbal van het gehakt. Zet de balletjes tot gebruik in de koelkast. Zo stijven ze een beetje op.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Giet de rijst in het water en kook het in 8 minuten gaar. Giet de rijst af. Laat de rijst nog even staan met de deksel op de pan.
Pers de teentjes knoflook. Snijd de aubergine, courgette en paprika in stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de munt fijn.
Verhit een beetje olie in een hapjespan. Braad de gehaktballetjes tot ze goudbruin zijn. Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
Doe de knoflook in dezelfde pan en bak tot het glazig wordt. Doe de ui, de paprika, de courgette, de aubergine en een beetje peper en zout bij de knoflook en bak een paar minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, de munt en de gedroogde oregano toe en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag. Leg de gehaktballetjes in de pan en doe de deksel op de pan. Laat de kofta 15 minuten pruttelen.
Verkruimel de geitenkaas. Bestrooi de Griekse kofta met geitenkaas en extra fijngehakte munt. Serveer met de rijst.



4-5-2019
Dit recept gemaakt.
Prima smaak van kofta. Gewone paprika gebruikt en gele courgette.
Verder wat sweet chili toegevoegd.
Blijft zeker een favoriet recept.