Recept: Barbecue style pizza met kip

 

Barbecue style pizza met kipVandaag post ik een pizza voor luie mensen. Tenminste, ik vond mezelf best een lui mens toen ik besloot om kant-en-klaar pizzadeeg te gebruiken. Normaal ben ik namelijk degene die persé alles zelf wilt maken. Ook als het eigenlijk makkelijker kan. Maar gister even niet. Ik heb nog steeds vakantie (nog anderhalve week, heerlijk!) en gister heb ik mijn dag grotendeels besteed aan op de bank liggen en Olympische spelen kijken. Ik was niet vooruit te branden. Totdat ik ineens enorm veel zin in pizza kreeg. En in kip. En in barbecuesaus. Waar het opeens vandaag kwam? Geen idee. Maar ik besloot naar supermarkt te gaan (daar woon ik tegenover) en alledrie in huis te halen. Ik combineerde de ingrediënten met elkaar en zo ontstond deze barbecue style pizza met kip. Een gouden combi. Ik heb de hele pizza in mijn eentje opgegeten. En dat terwijl ik normaal niet eens tot de helft kom. Daarna kon ik weer met een gerust hart op de bank gaan liggen. Ik beloof dat ik morgen iets actiever ben ;).

Ingrediënten barbecue style pizza met kip

Pizzadeeg voor 1 pizza
1 kipfilet van ongeveer 150 gram
100 gram geraspte kaas (ik gebruikte belegen)
Een flinke scheut barbecuesaus
Een handje bladspinazie
Een halve rode ui
Peper en zout

Bestrooi beide kanten van de kipfilet met peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin. Snijd de kipfilet in plakjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit in de gewenste vorm. Ik gebruikte een pizzabord om de ronde cirkel uit te snijden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het pizzadeeg op de bakplaat. Besmeer het deeg met een flinke scheut barbecuesaus. Bestrooi de barbecuesaus met geraspte kaas. Bedek de kaas met bladspinazie. Leg de plakjes kipfilet op de spinazie. Snijd de rode ui in ringen en strooi de helft over de pizza. Maak af met peper en zout.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza in 15-20 minuten gaar. Bestrooi de barbecue style pizza met kip met de overgebleven ui en snijd hem in slices.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *