Aspergeschotel met beenham en mosterd

Recept: Aspergeschotel met beenham en mosterd

 

Aspergeschotel met beenham en mosterdIk kan dit jaar geen genoeg krijgen van witte asperges. Als ik ze ergens zie liggen heb ik ze, voordat ik het weet, afgerekend en in mijn tas gestopt. Er ligt hier tegenwoordig standaard een half kilootje in de koelkast. Ons gemiddelde ligt momenteel op twee keer per week. En dat is heel wat voor een huishouden waar niet vaak twee keer hetzelfde op tafel komt. Tenzij iets echt heel lekker is. Zo eten we wel regelmatig kaasfondue, pasta vongole en Thaise groene curry. En nu dus ook witte asperges. Deze aspergeschotel met beenham en mosterd maakte ik de afgelopen maand maar liefst 3 keer. Helemaal in de lijn van dit moment dus. Zolang ze er nog zijn moeten we er maar even flink van genieten. Één keer knipperen met je ogen en het seizoen is weer voorbij. En dan moeten we weer een jaar wachten. Komt deze aspergeschotel binnenkort bij jou op tafel?




Ingrediënten Aspergeschotel met beenham en mosterd voor 4 personen

400 gram witte asperges
500 gram krieltjes
200 ml kookroom
200 gram geraspte kaas (ik gebruikte geraspte mozzarella)
150 gram (flinterdunne plakjes) beenham
2 theelepels gewone dijonmosterd
2 theelepels grove dijonmosterd (die met korreltjes)
Een bosje platte peterselie
Een snuf zout
Peper uit de molen

Aspergeschotel met beenham en mosterd

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snijd de krieltjes doormidden. De grotere kun je het beste in vieren snijden. Snijd de houtachtige kontjes van de asperges. Schil de asperges van boven naar beneden en snijd ze in stukjes.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de krieltjes in het water en kook tot ze gaar zijn. Voeg de laatste 3 minuten de stukjes asperges toe. Giet het water af en doe de krieltjes en de asperges in een ovenschaal.

Verhit de kookroom. Het hoeft niet te koken. Voeg 150 gram geraspte kaas en de mosterd toe. Roer door elkaar tot de kaas gesmolten is.

Giet de kaassaus over de krieltjes en de asperges. Leg de plakjes beenham in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak het in 20 minuten gaar.

Bestrooi de aspergeschotel met beenham en mosterd voor serveren met wat fijngehakte peterselie en peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *