|
|

Ingrediënten Italiaanse gehaktschotel met heel veel groente voor 6 personen
500 gram runder- of halfomhalf gehakt
500 gram aardappelschijfjes
500 ml tomatenblokjes/tomatenpolpa
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
2 theelepels Italiaanse kruiden
10 blaadjes basilicum
100 gram geraspte mozzarella (of jonge kaas)
150 gram Parmezaanse kaas
Een klontje roomboter om in de bakken
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt een klontje (room)boter in een koekenpan en voeg de aardappelschijfjes toe. Bak de aardappelschijfjes goudbruin. Schep de aardappelschijfjes uit de pan en zet apart.
Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de rode paprika, de winterpeen, de bleekselderij en de courgette in stukjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de paprika, winterpeen, courgette en bleekselderij in de pan en bak even mee.
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet de tomatenblokjes en 2 theelepels Italiaanse kruiden in de pan en zet het vuur laag. Roer alles even door en laat een paar minuten pruttelen.
Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de helft van de kaas door de tomatensaus. Laat pruttelen tot de kaas gesmolten is.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Bedek de bovenkant met aardappelschijfjes. Strooi de geraspte mozzarella en de andere helft van de Parmezaanse kaas over de aardappeltjes.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak tot de kaas gesmolten is. Dit duur ongeveer een kwartiertje.
Serveer de Italiaanse gehaktschotel met rucola en eventueel een paar plakken vers brood.


Hmmmm de smaken waren heerlijk! Zelfs manlief was enthousiast en dat had ik niet verwacht, want die houdt niet van courgette 🙂 Wel had ik erg veel vocht in de ovenschotel, waardoor het geheel een beetje soeperig werd. Dochter vroeg ook: waarom zit er soep bij mam? Heb je daar misschien nog een idee voor? Dacht zelf om het gehakt volgende keer apart te rullen, zodat ik het vocht kan afgieten…
Is het mogelijk dat je de overschotel van te voren maakt
Jazeker!
Waar eet gebruik je de basilicum. Gehaald, maar niet meer te vinden.
Was heel lekker.
Ik heb het gemaakt voor 2 personen en de aardappelen boven het gehakt gelegd.