Zelf tortillachips maken

 

Zelf tortillachips makenToen ik laatst fajitas met biefstuk en gaucamole maakte had ik nog een paar wraps over. Het zag er niet naar uit dat ik de wraps binnenkort ging gebruiken en ik vond het zonde om ze weg te gooien. Dus besloot ik om ze te hergebruiken. Ik had op Pinterest een plaatje gezien van iemand die zelf tortillachips maakte en het leek me leuk om dit ook te proberen. Het fijne van zelf tortillachips maken is dat je weet wat er in je kruidenmix zit. Je kunt de mix zo pittig of zoet mogelijk maken. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. En je bent voedselverspilling tegen gegaan, en je hebt chips gemaakt die helemaal naar jouw smaak is. In de ingrediëntenlijst staat de kruidenmix die ik gebruikte, maar je kunt natuurlijk ook zelf je kruidenkastje induiken. Leuk om de kinderen erbij te betrekken, zo leren ze iets over het hergebruiken van voedsel en kun je verschillende kruiden laten zien en proeven. Het blijft tenslotte zomervakantie, en het is weer iets anders dan Pokémons vangen ;).

Ingrediënten zelf tortillachips maken

 

Voor de tortillachips

wraps
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel zeezout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Een scheut olijfolie

Voor de avocadomayonaise

1 avocado
Een halve chilipeper
2 eetlepels mayonaise
Het sap van een halve limoen
1 eetlepel gefrituurde uitjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wraps in driehoekjes. Meng de kruiden met de olijfolie. Meng het kruidenmengsel met de tortillachips. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de tortillachips op het bakpapier en schuif de plaat in de oven. Bak de tortillachips in 20 tot 30 minuten knapperig. Let goed op dat de tortillachips niet te bruin wordt.

Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Snijd de avocado terwijl hij in de schil zit in blokjes. Schep de blokjes uit de schil en doe ze in een kom. Versnipper de chilipeper. Houd je niet zo van pittig? Verwijder dan eerst de zaadjes. Meng de avocado met de mayonaise, halve chilipeper en het limoensap.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *