Wraps met vitello tonato

Recept: Wraps met vitello tonato

 

Wraps met vitello tonatoWraps heb ik eigenlijk altijd in mijn voorraadkast liggen. Die gebruik ik als ik geen tijd heb gehad om gericht boodschappen te doen en toch lekker wil eten. Met de spullen in mijn koelkast kan ik meestal wel een lekkere wrap vullen. Ik moet daarbij wel zeggen dat mijn koelkast altijd boordevol met restjes ligt. Een paar plakjes gerookte zalm, verse vleeswaren of kaas heb ik altijd in huis. Ook sla, komkommer en paprika heb ik altijd op voorraad. Dat krijg je ervan als je een foodblog hebt. Dit keer had ik nog wat fricandeau over en vond ik achterin een keukenkastje een blikje tonijn. Ik hoefde niet lang na te denken en rolde een Italiaanse klassieker in een wrap. De wraps met vitello tonato waren geboren. Rosé gebraden fricandeau gecombineerd met een frisse tonijnmayonaise. La dolce vita in een wrap. Van origine gebruik je hier kalfsfricadeau (vitello betekent kalf) voor, maar als je die niet kunt vinden kun je ook gewoon de versie van varkensvlees gebruiken. Snijd de wraps doormidden als lunch of serveer in plakjes bij de borrel. Wedden dat ze zo op zijn!




Ingrediënten voor 6 wraps met vitello tonato

Voor de wraps

6 wraps
6 theelepels kappertjes
1 rode ui
300 gram fricandeau (het liefst kalfs, maar varkensfricandeau kan ook)
100 gram rucola

Voor de tonijnmayonaise

2 eetlepels mayonaise
1 blikjes tonijn op waterbasis
3 ansjovisjes
1 eetlepel kappertjes
Peper en zout

Wraps met vitello tonato

Laat de tonijn even uitlekken. Doe alle ingrediënten voor de tonijnmayonaise bij elkaar in een kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde mayonaise.

Snijd de rode ui in halve ringen. Besmeer elke wrap met 2 eetlepels tonijnmayoniase. Bedek de mayoniase met rucola, een stuk of 8 stukjes rode ui en bestrooi met een eetlepel kappertjes. Leg de fricandeau op de rucola en maak af met peper en zout. Rol de wrap strak op. Leg de wraps een half uurtje in de koelkast.

Snijd de wraps met vitello tonato doormidden of serveer in plakjes bij de borrel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *