Winternacho's met rode uienchutney en crème fraîche

Recept: Winternacho’s met rode uienchutney en crème fraîche

 

Winternacho's met rode uienchutney en crème fraîcheÉén van mijn guilty pleasures is een grote schaal met nacho’s met een enorme berg kaas erover. Waar ik in de zomer hele schalen met nacho’s met guacamole eet, kan ik in de winter geen genoeg krijgen van deze versie met rode uienchutney. De romige crème fraîche combineert heerlijk met de stroperige en zoete rode ui. Als ik nacho’s maak gebruik ik altijd een mix van belegen kaas en geraspte mozzarella. Cheddar kan ook, maar die smelt niet zo lekker als de mozzarella. Nacho’s zijn pas écht goed als je er lange draden van kunt trekken als je er één (of een bergje) vanaf pakt. Glaasje rode wijn erbij en mijn avond kan niet meer stuk. Alleen maar liefde voor deze winternacho’s met rode uienchutney en crème fraîche.Ingrediënten winternacho’s met rode uienchutney en crème fraîche voor 6 personen

1 of 2 zakken tortillachips
100 gram ontbijtspek of bacon
200 gram crème fraîche
1 rode ui
Een paar sprietjes bieslook

Voor de rode uienchutney

6 rode uien
2 eetlepels suiker
1 eetlepel roomboter
Een scheutje balsamico-azijn
Eventueel een scheutje (kruidige) rode wijn of port

Winternacho's met rode uienchutney en crème fraîche

Begin met het maken van de rode uienchutney. Snijd 6 rode uien in halve ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan. Voeg de rode uienringen toe en bak tot het glazig ziet. Voeg de suiker toe en laat de suiker smelten. Bak tot de ui begint de karameliseren.

Blus de rode ui af met een scheutje rode wijn (of port) en balsamico-azijn. Laat de rode uienchutney pruttelen tot het stroperig is geworden.

Bak het ontbijtspek of de bacon in een droge pan tot het knapperig is. Snijd het spek in stukjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de helft van de nacho’s op een bakplaat of in een grote schaal. Bedek de nacho’s met de helft van de rode uienchutney, de helft van de geraspte mozzarella, de helft van de crème fraîche en de helft van het uitgebakken spek. Bedek met de rest van de nacho’s en bestrooi weer met geraspte mozzarella en rode uienchutney.

Zet de plaat of schaal in de oven en bak 20 minuten totdat de kaas gesmolten is en begint te bubbelen.

Hak de bieslook fijn. Schep de rest van de crème fraîche en het uitgebakken spek op de nacho’s en bestrooi met bieslook.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *