Recept: Sweet chili kippenkluifjes

 

sweet chili kippenkluifjesVroeger was het lievelingseten van mij en mijn zusje: “lekker bordje”. Lekker bordje was een uitvinding van mijn moeder. We hadden allebei een bord met meerdere vakjes. Door ons, creatief als we waren, vakjesbord genoemd. In elk vakje hadden we een ander hapje. De hapjes varieerde van gehaktballetjes tot aardappelkroketjes en blokjes kaas tot salade. Één ding onderdeel ontbrak nooit. En dat waren kippenkluifjes. De kippenkluifjes van mijn moeder waren en zijn nog steeds krokant van buiten en zacht van binnen. Het velletjes was goed gekruid en bedekt met zoutkorrels. Nu ik eraan denk begint mijn buik meteen te rommelen. Achteraf gezien was “lekker bordje” natuurlijk gewoon om de restjes op te maken, maar wij vonden het fantastisch. Die kippenkluifjes zijn er in ieder geval ingebleven. Deze sweet chili kippenkluifjes is mijn eigen versie. Nog steeds knapperig van buiten en zacht van binnen maar dan met een andere marinade. En geloof mij; die marinade heerlijk!

Ingrediënten voor 10 sweet chili kippenkluifjes

10 kippenkluifjes
2 eetlepels basterdsuiker
1 theelepel gedroogde chili flakes
1 limoen
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Pers de teentjes knoflook. Maak een marinade van het sap van de limoen, de basterdsuiker, de knoflook, de olijfolie, de chiliflakes en een beetje zout. Meng de marinade tot een papje. Doe de kippenkluifjes bij de marinade. Meng de marinade met de kip. Zorg dat elk kippenkluifjes helemaal bedekt is. Bedek de kip met vershoudfolie en laat het een uur marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruik naast de hete-lucht stand ook de grill van de oven. Hierdoor wordt het velletje van de kippenkluifjes lekker krokant. Braadt de kip kort aan in een koekenpan. Gebruik maar een klein beetje olie, er zit al olie in de marinade. Leg de kippenkluifjes in een ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en bak ze in 25 minuten gaar. Check na een kwartier hoe de kip erbij ligt. De oventijd is de ene keer langer dan de andere keer.

De sweet chili kippenkluifjes zijn lekker als avondeten of als hapje bij de borrel. Lekker met een beetje chilisaus.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.