Recept: Soepstengels met Serrano

 

soepstengelsIk houd van soep. Het maakt mij niet uit of het buiten warm of koud is; een soepje gaat er altijd in. Ik maak ook graag zelf soepjes. Lekker dippen met een broodje of soepstengel. Deze soepstengels met serranoham maakte ik laatst toen ik geroosterde paprikasoep maakte. Om de soepstengels net even iets extra’s te geven belegde ik ze met serranoham en draaide ik ze in een spiraal. Behalve dat de soepstengels er erg leuk uitzagen waren ze daardoor ook extra lekker. Ook leuk op de borreltafel. Zet de soepstengels in een hoog glas voor een mooie presentatie.

Ingrediënten soepstengels met serrano

4 of 5 plakjes serranoham
200 gram bladerdeeg op rol
1 ei
Olijfolie
Zeezout
Peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het bladerdeeg in plakken van ongeveer 1,5 centimeter breed. Smeer het bladerdeeg in met een beetje olijfolie. Snijd de plakken serranoham in reepjes zodat de ham precies op het bladerdeeg past. Bestrooi de ham met peper en zeezout. Breek het ei in een schaaltje en kluts het los. Pak de uiteindes van het bladerdeeg en draai het voorzichtig in de vorm van een spiraal. Bekleed de bakplaat met
bakpapier en leg hier de soepstengels op. Let erop dat er minstens 2 centimeter ruimte tussen de soepstengels zit. Geroosterde paprikasoepHet bladerdeeg zet nog een beetje uit in de oven. Zorg dat de stukjes waar de serranoham zichtbaar is een beetje open staan. Dit ziet er mooier uit bij opdienen. Smeer de bovenkant van de soepstengels in met het geklutste ei. Ze krijgen dan een mooi bruin kleurtje in de oven. Bak de soepstengels een half uurtje in de oven. Bestrooi de soepstengels voor opdienen nog met wat grof zeezout en een beetje versgemalen peper.

Lekker als bijgerecht bij soep of als hapje bij de borrel. Ook lekker om de serranoham te vervangen door (geiten)kaas of sesamzaadjes.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *