Recept: Paprika met pittige Tex Mex kaasdip

 

Paprika met pittige Tex Mex kaasdipGister kookte Douwe. Ik ging na mijn werk meteen door naar de kapper en daardoor kwam ik pas (met een ontzettend goed kapsel) om half 9 thuis. Toen ik thuis kwam stond er een koud glas Chardonnay voor me klaar en de bar in de keuken stond vol met hapjes. Dat was fijn thuiskomen! Één van de hapjes die Douwe had gemaakt was deze paprika met pittige Tex Mex kaasdip. Eerst lekker dippen met nacho’s en vervolgens de paprika met de achtergebleven kaas opeten. Heerlijk. Dat koude glaasje Chardonnay had ik wel nodig want de dip was flink pittig. Geen wijnliefhebber? Een koud biertje of een lekker frisje kan natuurlijk ook. Of water. Als het maar blust. Wij hebben in ieder gveal de rest van de avond lekker aan de wijn gezeten en tot laat op de avond gekletst. Was elke avond maar zo! 

Ingrediënten paprika met pittige Tex Mex kaasdip voor 4 personen

2 zoete puntpaprika’s
2 bollen mozzarella
4 jalapeñopepers
Een paar takjes koriander
Een handje nacho chips om mee te dippen
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete puntpaprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de paprika’s er bovenop.

Snijd de mozzarella en de jalapeñopepers kleine stukjes. Hak de koriander fijn. Meng de mozzarella, koriander, jalapeñopepers en een beetje peper en zout met elkaar. Schep het mozzarellamengsel in de zoete puntpaprika’s.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de paprika met pittige Tex Mex kaasdip in 20 minuten gaar. De paprika’s zijn klaar als de mozzarella helemaal gesmolten is en de paprika een beetje zacht wordt.

Maak de paprika met pittige Tex Mex kaasdip  af met wat extra koriander en serveer in combinatie met nacho chips.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *