Recept: Lamshapjes met kaneel en amandelen

 

Lamshapjes met kaneel en amandelenAf en toe heb ik enorme trek in hapjes uit de frituur. Het liefst maak ik deze hapjes dan zelf. Er liggen in mijn vriezer wonton- en loempiavellen in allerlei soorten en maten. Frituren is natuurlijk niet de gezondste manier van koken en daarom heb ik bewust geen frituurpan in huis. Zo zorg ik ervoor dat het frituren bij “af en toe” blijft. Als ik nou eenmaal een frituurpan in huis heb is het hek van de dam vrees ik. Frituren doe ik nu dus met zonnebloemolie in een gewone kookpan. Deze lamshapjes met kaneel en amandelen zijn een verrassend hapje voor bij de borrel. Een keer iets anders dan een bitter- of gehaktballetje. Door de kruidige smaak van de kaneel in combinatie met het lamsvlees kan dit hapje zowel bij de thee als bij een glas wijn gegeten worden. Lekker om te combineren met een frisse dip.

Ingrediënten voor 12 lamshapjes met kaneel en amandelen

400 gram lamsgehakt
6 loempiavellen
12 geroosterde amandelen
1 ei
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels kaneel
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel ras el hanout
1 theelepel kurkuma
1 theelepel ketoembar
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze onder een natte theedoek ontdooien. Versnipper de sjalotjes en pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie tot het glazig ziet. Voeg de kruiden toe aan de sjalot en knolfook en bak even mee zodat de geuren goed loskomen. Doe het lamsgehakt bij de sjalot, knoflook en kruiden en rul tot het bruin begint te zien. Proef of het lamsgehakt op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde kruiden toe. Maak het gehakt af met peper en zout. Zet het lamsgehakt aan de kan en laat het even afkoelen.

Hak de amandelen fijn en kluts het ei los. Snijd een loempiavel doormidden en leg hier een eetlepel lamsgehakt op. Strooi een beetje fijngehakte amandel over het gehakt. Vouw de zijkanten van het loempiavel naar binnen en rol het lamshapje op. Plak lamshapjes met kaneel en amandelen met een beetje van het geklutste ei vast.

Frituur de lamshapjes met kaneel en amandelen in een paar minuten goudbruin. De hapjes zijn klaar als ze beginnen te drijven. Lekker om te dippen in een beetje yoghurt met munt.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.