Recept: gyoza met kip en spitskool

 

Gyoza met kip en spitskoolIk heb momenteel een dimsum ding. Als er ergens dimsum te krijgen is dan staat het zonder pardon op tafel. Een café bij ons om de hoek heeft een heerlijke borrelmix met verschillende soorten op de kaart staan. De lekkerste soort vind ik de gefrituurde wontons met garnalen en kip en de gyoza met kip. De wontons maakte ik een hele tijd gelden al een keer (klik hier voor het recept) en nu waren de gyoza’s aan de beurt. Wat bleek? Het is helemaal niet zo moeilijk om ze te maken. Alleen het vouwen is even een werkje. Maar na een paar keer proberen krijg je dat vanzelf onder de knie. In het Engels worden de gyoza’s potstickers genoemd. Dit komt omdat je de gyoza’s eerst bakt en daarna verder gaar stoomt in dezelfde pan. Hierdoor krijgt de onderkant een krokant laagje en is de vulling lekker sappig. De gyoza met kip en spitskool smaakt fantastisch bij de borrel. Glaasje bubbels erbij en genieten maar. Fijn weekend allemaal!




Ingrediënten voor 20 gyoza met kip en spitskool

1 pakje gyoza of dumpling vellen (deze kun je bij de ah xl of toko kopen. Ze liggen in het vriesschap)

Voor de vulling

300 gram kipgehakt
200 gram spitskool
2 tenen knoflook
3 lente-uitjes
1 theelepel geraspte gember
1 theelepel maïzena
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus
Peper en zout

Om te bakken (per 6 gyoza’s)

1 eetlepel sesamolie
100 ml water

Ontdooi de gyozavellen onder een natte theedoek. Dit voorkomt dat de vellen uitdrogen.

Pers de teentjes knoflook en snijd de lente-ui fijn. Doe alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een kom en meng door elkaar.

Schep een eetlepel vulling op het gyozavel en vouw hem dicht. Hoe je dat het beste kunt doen kun je in dit filmpje bekijken. Dat is in het begin even klungelen, maar oefening baart kunst.

Verhit een eetlepel sesamolie in een hapjespan. Leg de gyoza met de onderkant naar beneden in de pan en druk aan zodat ze blijven staan. Bak de gyoza tot ze loslaten. Giet 100 ml water bij de gyoza’s en doe direct de deksel op de pan. Laat de gyoza’s stomen tot al het water is verdampt. Herhaal dit tot alle gyoza’s zijn gebakken.

Serveer de gyoza met kip en spitskool met zoete chilisaus of een dipsausja van sojasaus en sesamolie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *