Recept: Groente tempura

 

Groente tempuraAls ik vanmiddag bij mijn werk de deur uitloop heb ik weekend. Ik heb daar zo naar uitgekeken. Even he-le-maal niks. Het is momenteel spitsuur op mijn werk. Enerzijds is dat niet erg, de tijd gaat dan ook lekker snel, maar dat betekent ook dat ik op sommige dagen langer door moet werken. In combinatie met een druk sociaal leven hebben Douwe en ik elkaar amper gezien deze week. Ja… ’s avonds laat als we naar bed gingen. Maar dan waren we vaak zo kapot dat we meteen in slaap vielen. De ene avond moest Douwe sporten, de andere dagen was ik met vriendinnen op pad en gister waren we allebei met vrienden weg. Maar vanavond niet. Vanavond gaan we lekker samen eten. Thuis. Want we hadden geen zin om buiten de deur te eten. Wijntje erbij en even bijkletsen. Ik weet nog niet wat ik ga maken, als jullie suggesties hebben dan hoor ik het graag. Om alvast een beetje in de weekendstemming te komen post ik vandaag deze groente tempura. Groente in een knapperig jasje die je kunt dippen in sojasaus. Gezond? Neh. Makkelijk om te maken? Yup! Lekker? Zeker weten! 

Ingrediënten groente tempura voor 4 personen

1 winterpeen
1 courgette
200 gram bimi
(zonnebloem)olie om in te frituren
Peper en zout

Voor het tempurabeslag

1 ei
130 gram bloem
200 ml bruisend mineraalwater
Een snuf gedroogde chilipeper

Snijd de courgette in plakjes en de winterpeen in reepjes. Bestrooi de groente met peper en zout.

Meng de bloem met het ei, het bruisend mineraalwater en een snuf chilipeper. Het is niet erg als er klontjes in het beslag zitten.

Verhit de olie (180 graden). Haal de groente door het beslag en laat ze vervolgens in de olie glijden. Bak de groente tempura tot het knapperig en bruin begint te worden. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveer de groente tempura met sojasaus en sesamzaadjes

Groente in tempura

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *