Recept: Geitenkaashapjes

 

geitenkaashapjesSoms heb ik zoveel trek in een bepaalde smaak dat ik het maar niet los kan laten. Deze week had ik dat met geitenkaas. Lekkere, warme en gesmolten geitenkaas. Omdat ik nog filodeeg in de vriezer had liggen besloot ik zelf een paar geitenkaashapjes te maken. Ik ben gaan kijken wat ik nog in de koelkast had liggen en onderstaande receptjes zijn het resultaat. Geitenkaasbuideltjes met spinazie en rode ui en geitenkaassigaren met acacia honing en tijm. Het buideltje heb ik vastgezet met een stukje bindtouw. Dit touw is zo gemaakt dat het tegen de warmte van de oven of  van de pan te kan. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten en vormen van geitenkaashapjes mogelijk. Wees creatief en kijk vooral wat er nog in de koelkast ligt.

Ingrediënten geitenkaashapjes

Filodeeg of loempiavellen
2 teentjes knoflook
Spinazie
1 rode ui
Geitenkaas
Peper en zout
1 ei

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het filodeeg of de loempiavellen ontdooien. Doe dit voorzichtig; de vellen scheuren snel. Pers de teentjes knoflook uit en snijd de rode ui in ringen. Was de spinazie totdat er geen zand meer in zit. Fruit de knoflook en de rode ui in een koekenpan of hapjespan een beetje aan. Doe de spinazie in de pan en meng het met de rest van de inhoud. Als de spinazie geslonken is kan de pan van het vuur. Strooi een beetje peper en zout over de spinazie. Leg op een vierkant stuk filodeeg of op een loempiavel een beetje van het spinaziemengsel. Rol een balletje van de geitenkaas en leg dit bovenop de spinazie. Pak de punten van het filodeel of het loempiavel bij elkaar en bind ze aan elkaar vast met een stukje bindtouw. Klop het ei in een schaaltje of bakje los. Smeer het buideltjes in met het ei. Dit voorkomt dat het hapje lek gaat in de oven en zorgt voor een mooie goudbruine glas. Leg de buideltjes op een stukje bakpapier op de bakplaat. Bak de geitenkaashapjes ongeveer 12 minuten in de oven. Kijk af en toe even hoe de hapjes erbij staan. De baktijd kan soms afwijken.

Ingrediënten geitenkaassigaren

Filodeeg of loempiavellen
Acacia honing
Verse tijm
Zachte geitenkaas
1 ei

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het filodeeg of de loempiavellen ontdooien. Doe dit voorzichtig; de vellen scheuren snel. Snijd de vellen in verticale repen. Maak een soort van rolletje van de geitenkaas. Leg dit op het deeg of vel. Druppel wat acacia honing over de geitenkaas en bestrooi met blaadjes tijm. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol strak om de geitenkaas heen. Klop het ei in een schaaltje of bakje los. Smeer de “geitenkaassigaar” in met ei een beetje ei. Het ei zorgt voor een mooie goudbruine glans. Bak de geitenkaashapjes.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.