|
|

Ingrediënten voor 20 gefrituurde uienringen
4 grote uien
100 gram bloem
250 ml spa rood
1 ei
Olie om in te frituren
Een snufje zout
Voor de dipsaus
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels ketchup
Een drupje tabasco
1/2 theelepel paprikapoeder
Peper uit de molen
Snijd de uien in zo groot mogelijke ringen. Zorg dat de ringen heel blijven.
Doe de bloem, de spa rood, het ei en een snuf zout bij elkaar in een kom en mix door elkaar tot een luchtig beslag.
Zet de frituurpan aan op 180 graden. Ik heb zelf geen frituurpan en gebruik altijd een braadpan die voor 3/4 gevuld is met zonnebloemolie. Je kunt met een stukje brood controleren of de olie klaar is om te frituren. Als het brood blijft drijven en begint te “borrelen” is de olie heet genoeg.
Haal de uienringen één voor één door het beslag en leg ze meteen in de hete olie. Frituur niet meer dan 5 uienringen tegelijk. Frituur de uienringen 2-3 minuten. Draai ze halverwege om.
Laat de gefrituurde uienringen uitlekken op een stukje keukenpapier. De uienringen zijn nu nog heel licht en een beetje slap. Frituur de uienringen een tweede keer om ze lichtbruin en knapperig te krijgen.
Meng de ingrediënten voor de dipsaus met elkaar. Bestrooi om hem af te maken met een beetje extra paprikapoeder.
Serveer de gefrituurde uienringen direct als ze uit de pan komen in combinatie met de dipsaus.



