Crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnotentapenade

Recept: Crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnoottapenade

 

Crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnotentapenadeYes, weekend! Daar was ik aan toe. Dit weekend bestaat voornamelijk uit lunches, borrels en andere gezellige dingen. Vanmiddag moet ik eerst naar een kinderverjaardag (ik hoop dat ze wijn hebben, ik ben niet zo goed in kinderverjaardagen) en daarna gaan we barbecuen bij mijn ouders in de tuin (daar hebben ze zeker wijn en ben ik wel goed in). Waarschijnlijk is het de laatste barbecue van het jaar. Duimen jullie mee voor mooi weer? Morgen staat er een brunch gepland en hebben we in de namiddag een borrel. Op onze nieuwe bank. De borrel dan. De brunch niet. Ik ben nog steeds heel erg blij met de bank. Iedere keer als ik thuis kom word ik blij en doe ik een kleine plof op mijn favoriete plekje. En morgen vindt er dus een borrel plaats. Bij borrels horen hapjes (duh!) en daarom post ik vandaag deze crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnoottapenade. De crostini smaakt uitstekend bij een glas rode wijn, maar kan ook prima gecombineerd worden met een biertje. Of met Spa rood. Want zonder alcohol kan natuurlijk ook. Al vermoed ik dat er bij ons morgen geen Spa op tafel komt. Ik ken mijn pappenheimers 😉 Fijn weekend allemaal!
Ingrediënten crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnoottapenade

1 stokbrood
200 gram gedroogde vijgen
200 gram zachte geitenkaas
150 gram walnoten
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel balsamico-azijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse tijm + extra takjes voor de garnering
Peper en zout

Crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnoottappenade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in plakjes. Leg de plakjes stokbrood op de bakplaat of gebruik een rooster (dan wordt de onderkant ook lekker knapperig) en bak ze in 10-15 minuten krokant. Laat de crostini’s afkoelen op een bakrooster.

Snijd de vijgen in kleine stukjes. Breng een (steel)pan met 150 ml water aan de kook. Doe de vijgen in het pannetje en zet het vuur laag. Laat de vijgen 8-10 minuten pruttelen. De vijgen zijn goed als het water is opgenomen en de vijgen zacht en bijna stroperig zijn.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Meng de vijgen met de walnoten, de kappertjes, het balsamico-azijn, de olijfolie en de tijm.

Besmeer de crostini’s met zachte geitenkaas en bestrooi met peper en zout. Leg een eetlepel vijgen-walnotentapenade op de geitenkaas en maak af met een takje tijm.

De crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnoottapenade is lekker bij de borrel of als onderdeel van de brunch of buffet. Extra lekker met een goed glas rode wijn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Crostini met zachte geitenkaas en vijgen-walnoottapenade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.