Borrelbrood met brie en cranberrychutney

Recept: Borrelbrood met brie en cranberrychutney

 

Borrelbrood met brie en cranberrychutneyBorrels, borrels, borrels! Ik houd er zo van! Dit seizoen is daar uitermate geschikt voor. Op mijn werk, met vrienden, bij familie en in casa Savory Sweets wordt momenteel flink wat afgeborreld. Iedereen die mij goed kent weet dat ik gek ben op wijn. Ik lees er veel over, ga regelmatig naar proeverijen en heb zelfs een aantal cursussen gevolgd. Jullie begrijpen dus wel dat er, helemaal in deze tijd, heel wat glaasjes wijn doorheen gaan. Voornamelijk rood. Momenteel is de Pinotage mijn favoriet. Om te voorkomen dat ik de volgende dag met een mistig hoofd op mijn werk zit, gaan de meeste borrels ook gepaard met lekkere hapjes. Zoals gister. Toen hingen Douwe en ik de hele middag op de bank en bingewatchten we een serie. Op tafel stond een grote bak met nacho’s met gekarameliseerde rode ui (dat recept krijgen jullie woensdag) en dit borrelbrood met brie en cranberrychutney. Lekker kerstig. Het fijne van dit borrelbrood is dat het in 20 minuten op tafel staat. Na 5 minuten kan hij al de oven in en daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot hij klaar is. Kun je mooi alvast een wijntje inschenken :). Ik kan hem jullie in ieder geval van harte aanraden!
Ingrediënten borrelbrood met brie en cranberrychutney

1 landbrood
1 stuk roombrie  (ongeveer 250 gram)
1 keer recept cranberrychutney (klik hier voor het recept)
50 gram geraspte mozzarella

Borrelbrood met brie en cranberrychutney

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het landbrood horizontaal en verticaal in. Smeer de cranberrychutney in de holtes. Stop de plakjes brie en geraspte mozzarella in de holtes. Het brood mag best een beetje open staan.

Bak het borrelbrood met brie en cranberrychutney 15 minuten in de voorverwarmde oven. Het brood is goed als de kaas begint te smelten.

Serveer het borrelbrood direct uit de oven.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *