|
|

Ingrediënten voor 30 bitterballen met draadjesvlees
2 keer recept draadjesvlees
80 gram boter
100 gram bloem
Ongeveer 1 liter runderbouillon
2 blaadjes gelatine
200 gram panko (Japans broodkruim)
3 eieren
Peper en zout
Olie om in de frituren
Doe de gelatine in een schaaltje met koud water zodat het zacht worden. Smelt de boter in een hapjespan. Roer de bloem door de boter tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux. Doe de runderbouillon beetje bij beetje bij de roux tot er een dikke ragout ontstaat. Roer het draadjesvlees door de ragout. Laat de ragout een paar minuten pruttelen. Doe de gelatine in de pan en roer het door de ragout. Laat de ragout afkoelen en zet het in de koelkast. Laat de ragout minimaal 4 uur opstijven.
Zet 2 diepe borden klaar. Kluts in het eerste bord de eieren los. Vul het tweede bord met de panko. Rol de ragout in balletjes ter grote van een pingpongbal. Pak één van de balletjes en haal hem door het eiermengsel. Rol het balletje daarna door de panko. Rol de bal nogmaals door de ei en de panko en leg hem op een schaal of bord. Herhaal dit tot je ongeveer 30 bitterballen hebt. Zet de balletjes in de koelkast of vriezer tot je ze wilt frituren.
De bitterballen met draadjesvlees zijn lekker in combinatie met cranberrycompote, rode uienchutney of een beetje (zelfgemaakte) mayonaise.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Hi!
Heb je misschien ook recepten voor de andere ‘ballen’ die je noemde? Ik ben namelijk al eeuwig aan het zoeken naar een recept voor tom kah kai ballen!
Wie weet ga ik ze in het voorjaar nog een keer maken en dan zet ik ze online!