|
|

Ingrediënten voor 3x crostini
Crostini met carpaccio en truffelmayonaise
6 plakjes stokbrood
1oo gram carpaccio
1 eetlepel truffelmayonaise
1 eetlepel pijnboompitten
1 theelepel kappertjes
Een handje Parmezaanse kaas schilfers
Een handje rucola
Peper uit de molen
Crostini met serranoham en zongedroogde tomaat
6 plakjes stokbrood
100 gram serranoham
6 eetlepels ricotta
6 zongedroogde tomaatjes
Een handje rucola
Eventueel een takje peterselie
Peper uit de molen
Crostini met gerookte zalm en dille-mayonaise
6 plakjes stokbrood
100 gram gerookte zalm
2 eetlepels mayonaise
Een paar takjes dille
1 theelepel honing
1 theelepel kappertjes
1/2 rode ui
Peper uit de molen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes brood erop. Bestrooi het brood met peper en zout een een drupje olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 20 minuten gaar.
Crostini met carpaccio en truffelmayonaise
Leg de carpaccio op de crostini. Bedek de carpaccio met Parmezaanse kaas, kappertjes, pijnboompitjes en rucola. Druppel wat truffelmayonaise op de carpaccio. Maak af met peper uit de molen
Crostini met serranoham en zongedroogde tomaat
Schep op elke crostini een eetlepel ricotta. Bedek de ricotta met rucola. Leg een plakjes serranoham op de ricotta. Garneer met zongedroogde tomaat en eventueel een takje peterselie. Maak af met peper uit de molen
Crostini met gerookt zalm en dille-mayonaise
Versnipper de halve rode ui. Meng de mayonaise met de dille, honing en een beetje peper en zout. Beleg de crostini met rucola. Leg een plakje zalm op de rucola. Leg de kappertjes en rode ui op de gerookte zalm. Druppels wat dillemayonaise op de gerookte zalm en garneer met takjes dille. Maak af met peper uit de molen.
Serveer 3x crostini meteen zodat de broodjes nog lekker knapperig zijn.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


