Recept: Indische maïskoekjes

 

Indische maïskoekjes’s Ochtends ben ik niet op mijn best. Ik heb een hekel aan vroeg opstaan en ik ben niet vooruit te branden. Dat is niet zo handig als je 5 dagen in de week om half 9 moet beginnen. Gelukkig kan ik ’s ochtends rustig wakker worden op de pont en tegen de tijd dat ik op mijn werk ben gaat het wel weer. Om de één of andere reden gaat dat op vrijdag een stuk beter. Het weekend staat dan voor de deur en dat betekent dat ik de volgende dag mag uitslapen. Dit weekend heb ik alleen maar leuke dingen in de planning staan. Vanavond ga ik eten bij Ron gastrobar oriëntel in Amsterdam. Ik heb de hele week al trek in Aziatische hapjes en deze schijnen bij Ron gastrobar erg goed te zijn. Ik ben heel erg benieuwd! Morgen ga ik shoppen met mijn moeder en zondag heb ik een relaxte beautydag ingepland. Om het weekend alvast te vieren post ik vandaag deze Indische maïskoekjes. Oorspronkelijk zijn de maïskoekjes bedacht om de restjes maïs van de vorige dag op te maken, tegenwoordig is het één van de populairste snacks in Indonesië. En dat snap ik wel, want Indische maïskoekjes zijn goddelijk. Toen ik na het bakken de mand met maïskoekjes op tafel neerzette waren ze in een mum van tijd op. Lekker tijdens een borrel, op een verjaardag of als side-dish bij een Indische maaltijd. Ik moet jullie wel waarschuwen..  maïskoekjes zijn verslavend!

Ingrediënten voor 10 Indische maïskoekjes

500 gram maïs
1 theelepel katoembar
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
2 kimirinoten
2 tenen knoflook
50 gram geraspte kokos
50 gram bloem
2 eieren
Peper en zout
Een flinke scheut olie om in te bakken

Snijd de kimirinoten doormidden en rooster ze in een droge pan. Ontdoe de tenen knoflook van hun schil. Doe 300 gram maïs, de kimirinoten, de knoflook, de geraspte kokos, de katoembar, de gemalen komijn, de kurkuma, de eieren en een beetje peper en zout bij elkaar in een keukenmachine. Maal tot er een soort maïspap ontstaat. Doe de maïspap in een kom. Meng de bloem door de maïspap. Er moet een stevig beslag ontstaan. Roer de overgebleven maïskorrels door de maïspap en maak af met een beetje peper en zout.

Verhit 2 centimeter olie in een koekenpan. Vorm platte schijfjes van het maïsbeslag en bak ze in de olie goudbruin. Serveer de Indische maïskoekjes met zoete chilisaus.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.