Recept: Corndogs

 

CorndogsIk had deze knapperige snack al regelmatig voorbij zien komen in Amerikaanse series en films. Wat het nou precies was wist ik eigenlijk niet. Ik raakte nieuwsgierig en besloot het uit te zoeken. Het waren corndogs; een knakworstje op een stokje gefrituurd in maïsbeslag. Nu heb ik een zwak voor alles wat gefrituurd is en dus moest ik dit uitproberen. Ik gebruikte voor de corndogs knakworsten van de slager. Van die verse worstjes die echt “knak” zeggen als je ze breekt. “Echte knakkers” noemden we ze vroeger thuis. De corndogs bleken erg lekker te zijn. De schaal was binnen no time leeg. Een blijvertje dus!

Ingrediënten voor 8 corndogs

8 verse knakworsten
230 gram maïsmeel
230 gram bloem
60 gram bakpoeder
1 ei
300 ml karnemelk
100 gram suiker
2 liter zonnebloemolie om in te frituren.
Zout en peper
Dikke satéprikkers

Doe de zonnebloemolie in een grote pan. Hier worden de corndogs straks in gefrituurd. Doe de maïsmeel, bloem, bakpoeder, karnemelk, suiker en het ei bij elkaar in een kom of schaal. Mix dit met een mixer tot een dik beslag. Doe het beslag in een hoog glas. Rijg de knakworsten in de lengte aan een satéprikker. Doop een worstje in de beker met beslag totdat het hele worstje bedekt is met het maïsbeslag. Houd het worstje aan het stokje in de hete olie en laat het na een halve minuut los. Frituur de corndog ongeveer 5 minuten. Haal de corndog met een schuimspaan uit de pan en laat het even uitlekken op wat keukenpapier. Frituur de corndog nog een keer 5 minuten zodat hij iets bruiner en lekker knapperig wordt. Laat de corndogs heel even afkoelen zodat je ze aan het stokje vast kunt pakken.

Serveer de corndogs met mosterd en ketchup. Een lekkere, verrassende en makkelijk eetbare snack. Ideaal op een feestje en een gegarandeerde hit bij de kinderen! Ik snap wel waarom deze snack in Amerika zo populair is.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.